joi, 31 mai 2012

Noi domenii pentru organizatiile non-guvernamentale: .ngo si .ong

Public Interest Registry (PIR), organizatia non-profit care administreaza si opereaza domeniul .org, a facut publice cererile sale de gTLD-uri noi catre Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Acestea sunt extensiile de domeniu .ngo si .ong

Procesul de aplicare este parte a initiativei ICANN de a extinde, incepand cu 2013, numarul extensiilor de domenii.

Domeniul de nivel superior (TLD) .org este al treilea cel mai important la nivel global - dupa .com si .net - cu peste 9.9 milioane de domenii la nivel mondial. Inca de la inceputurile sale in 2002, PIR a administrat domeniul .org si a servit intereselor organizatiilor non-profit si non-guvernamentale (ONG-uri).

Prin aplicarea pentru extensiile .ngo si .ong, PIR poate continua sa lucreze cu comunitatea ONG-urilor la nivel mondial si sa-si extinda serviciile.

Interesant este faptul ca desi extensia .org este adesea asociata cu organizatiile non-profit, acesta este un domeniu deschis, ceea ce inseamna ca si persoanele fizice sau oganizatiile cu profit pot de asemenea sa-si inregistreze un domeniu cu aceasta extensie. Dar .ngo si .ong vor fi destinate exclusiv pentru organizatii non-guvernamentale, existand un proces de verificare inainte de inregistrare. Cu toate acestea, daca extensiile .ngo si .ong sunt aprobate, ONG-urile care au in prezent o extensie .org nu vor fi obligate sa tranziteze.

Pe 13 iunie, ICANN va dezvalui 2.100 de cereri de extensii noi de domenii care au fost depuse pana pe data de 30 mai, termenul limita. Asteptam cu nerabdare sa vedem care ar fi acestea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu