vineri, 18 mai 2012

Solutii de backup in cloud

Una dintre preocuparile majore ale profesionistilor din domeniul IT o reprezinta faptul ca datele lor stocate in mediul cloud sunt complet lasate pe mainile furnizorului de servicii cloud, si de multe ori, fara nicio solutie de backup offsite. Mai mult, unii furnizori de cloud se bazeaza pe tehnologii proprii care impiedica utilizatorii sa-si transfere datele la un alt furnizor, in cazul in care doresc sa faca acest lucru.

Iata cateva solutii la problemele mentionate mai sus:

1) Platforma cloud - Daca sunteti ingrijorat din cauza faptului ca nu detineti controlul asupra backup-urilor dvs., atunci probabil ca vi s-ar potrivi mai bine o platforma cloud ca serviciu (PaaS), in locul software-ului ca serviciu (SaaS). In acest fel veti controla propriile aplicatii si date si puteti trimite backup-uri oriunde doriti.

2) Open Source - Daca sunteti ingrijorat din cauza faptului ca furnizorul de cloud hosting v-ar putea bloca datele, puteti opta pentru un furnizor de servicii cloud care utilizeaza tehnologia open source. Astfel, daca aveti vreodata nevoie sa va mutati la un nou furnizor, datele dvs. vor fi transfera fara probleme. Ca exemple de platforme cloud open source putem da Open Stack si Xen Cloud Platform.
    
3) Cloud backup tert - Multi furnizori de cloud hosting recunosc riscul la care se expun daca pastreaza backup-urile datelor dvs. in aceeasi locatie ca si datele propriuzise. Acestia pot oferi backup-uri offsite sau va pot oferi acces la un furnizor tert de cloud backup.

Pastrarea datelor dvs. din cloud in conditii de siguranta nu trebuie sa fie ceva dificil. Cu un pic de documentare si o planificare atenta, puteti beneficia de siguranta si flexibilitatea utilizarii unui serviciu de cloud hosting.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu