joi, 24 mai 2012

Google alerteaza utilizatorii care ar putea fi infectati cu DNSChanger

Google a lansat o campanie de informare pentru a identifica sistemele compromise de DNSChanger si pentru a alerta utilizatorii inainte ca serverele DNS sa fie oprite si PC-urile lor sa nu mai poata accesa website-uri. Serverele DNS folosite de malware vor fi inchise in curand, computerele infectate nemaiputand comunica cu internetul, astfel ca Google doreste sa ajute utilizatorii sa-si curete PC-urile si sa le conecteze la servere DNS legitime.

Google este practic sinonim cu internetul. Pentru multi utilizatori - in special pentru cei care nu dispun de cunostinte tehnice legate de internet, pentru a intelege problemele de securitate sau pentru a determina daca PC-urile lor au fost compromise de DNSChanger - Google este internetul. Asta ii confera lui Google o anumita responsabilitate civică si il pune intr-o pozitie unica de a fi capabil sa ajute utilizatorii.

Google va verifica pentru a vedea daca un PC foloseste serverele DNSChanger. Sistemele banuite a fi infectate vor afisa un mesaj in partea de sus a paginii rezultatelor de cautare Google, care va spune “Your computer appears to be infected.” (Calculatorul dvs. pare a fi infectat)

Google explica: "Noi credem ca daca informam direct utilizatorii afectati, pe un site de incredere si in limba lor preferata, vom avea cele mai bune rezultate posibile."

Timpul trece, iar in aproximativ 6 saptamani, o jumatate de milion de utilizatori ar putea constata ca PC-urile lor sunt in imposibilitatea de a se conecta la website-uri. Totusi, exista sanse mari ca acesti 500.000 de utilizatori sa efectueze o cautare pe Google in urmatoarele cateva saptamani si sa ia in serios avertizarea Google, luand masurile necesare pentru a elimina virusul DNSChanger.

Daca primiti o avertizare de la Google sau banuiti ca PC-ul dvs. ar putea fi compromis de DNSChanger, vizitati site-ul DNS Changer Working Group (DCWG). Acesta contine o varietate de instrumente pentru a va ajuta sa eliminati malware-ul si sa va curatati sistemul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu