joi, 10 mai 2012

3 conceptii gresite despre Joomla

Joomla este un sistem de management de continut (CMS) renumit, asa ca este firesc sa existe o multime de conceptii gresite despre el. De obicei, veti da peste idei preconcepute despre Joomla atunci cand vizitatati forumurile comunitatii. Noii adepti sunt mai predispusi sa le dea crezare, desi majoritatea sunt nefondate.

Iata deci un top 3 al celor mai des intalnite idei preconcepute despre Joomla:

1. "Nu ar trebui sa utilizezi Joomla daca esti un dezvoltator profesionist"

Aceasta conceptie gresita a fost partial adevarata, daca vorbim de Joomla 1.0. Dar, incepand cu Joomla 1.5 si mai ales cu ultima versiune, 2.5, lucrurile s-au schimbat. Nu numai ca a fost imbunatatit dramatic pentru dezvoltatori, dar si comunitatea de dezvoltatori Joomla s-a dezvoltat foarte mult. Acum este usor si distractiv sa fi un dezvoltator Joomla!

2. "Nu exista suficiente optiuni de SEO in Joomla"

Niciun CMS nu poate face SEO pentru dvs., deoarece SEO trebuie facut in mare parte "manual". Elementele de baza ale SEO cum ar fi titlurile de pagini, numele URL-urilor, titlurile din pagina, toate acestea tin de indemanarea dvs., iar daca nu sunt scrise cum trebuie, nu este vina CMS-ului, ci a dvs. De fapt, Joomla a fost in ultimii ani extrem de incurajator cu administratori de site-uri, oferindu-le o multime de extensii pentru SEO in JED.

3. "Nu poti construi un site mare cu Joomla"

Fals. Puteti, si chiar puteti sa o faceti in mod eficient. Exista multe site-uri mari create cu Joomla si apartinand unor corporatii mari, cu activitate in mai multe tari. Problema este ca nu intotdeauna se poate recunoaste cu usurinta daca un site este creat cu Joomla. Asta deoarece toate marile companii sau grupuri care folosesc Joomla au site-uri personalizate pana la cel mai mic detaliu. Deci, nu va faceti griji daca Joomla este sau nu bun pentru a crea un site mare, deoarece este cel putin la fel de bun ca orice alt CMS existent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu