luni, 7 mai 2012

Apple incearca sa obtina drepturile asupra domeniului iPhone5.com

Desi au existat multe discutii pe tema ca urmatoarea generatie de iPhone va fi numita "iPhone 5", "iPhone 6" sau pur si simplu "iPhone", Fusible a constatat ca Apple a depus o cerere la World Intellectual Property Organization (WIPO), in scopul de a obtine drepturile asupra domeniului iPhone5.com. Autoritatile WIPO evalueaza in prezent conformitatea cererii Apple cu reglementarile organizatiei, iar procedurile sunt susceptibile de a fi initiate in viitorul apropiat.

Deocamdata, domeniul iPhone5.com ofera hosting unui forum foarte mic de discutii pe tema "iPhone 5". Acesta a fost lansat in octombrie 2010, la scurt timp dupa lansarea iPhone 4 de la inceputul anului respectiv.

Este interesant faptul ca Apple urmareste sa obtina controlul asupra domeniului iPhone5.com, avand in vedere cat de lent s-a miscat compania in trecut ca sa-si asigure domenii legate de produsele sale anterioare. Astfel, Apple a dobandit drepturile asupra iPhone4.com abia la aproape un an dupa ce dispozitivul a lansat, iar domeniul iPhone4S.com l-a cumparat la cateva saptamani dupa ce acesta a debutat in luna octombrie a anului trecut. In cazul iPhone 4S.com, Apple a fost extrem de motivat sa preia controlul asupra sa, deoarece acesta era folosit pentru a redirectiona vizitatorii catre site-uri cu continut explicit.

Tinand cont de faptul ca Apple de obicei nu se grabeste sa cumpere numele de domenii aferente produselor sale, pana abia dupa lansarea acestora, este oarecum ciudat faptul ca Apple deja incearca sa obtina drepturile asupra iPhone5.com. Dar cum "iPhone 5" este numele atribuit informal viitoarei generatii iPhone inca de acum aproape 2 ani, si inca este folosit, compania aparent considera ca ar trebui sa aiba un anumit control asupra drepturilor de folosire a numelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu