miercuri, 23 mai 2012

Google a finalizat achizitionarea companiei Motorola Mobility

Google a declarat marti ca a finalizat in cele din urma tranzactia prin care cumpara Motorola Mobility pe 12.5 miliarde de dolari, si va incepe acum productia de noi dispozitive Android.

Au trecut aproximativ 9 luni de cand Google a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze Motorola Mobility pentru aproximativ 12.5 miliarde dolari SUA. Iata ca in cele din urma, Google a putut sa inchide afacerea, dupa ce sambata, autoritatile chineze de reglementare au aprobat tranzactia.

Asta inseamna ca Google are acum un producator de hardware cu care sa lucreze indeaproape la dezvoltarea de dispozitive Android. Dar situatia il pune de asemenea pe Google in ceea ce multi vad ca fiind o pozitie ciudata de a concura cu alti furnizori de hardware care au licente de productie pentru dispozitive cu sistem de operare Android.

Acum urmeaza ca noua conducere sa vada fiecare ce face in divizia pe care au cumparat-o. Avand in vedere ca Motorola e cam pe pierdere in ultima vreme, analistii se asteapta ca Google sa mai dea afara din angajati.

Oricum, nu s-a spus nimic despre asa ceva, fiind doar o speculatie bazata pe logica. Dar cine stie, poate Google va gasi un plan prin care divizia cumparata sa produca bani cu personalul actual, fara sa fie nevoie de disponibilizari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu