marți, 22 mai 2012

ICANN a redeschis sistemul de solicitari gTLD

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), a declarat luni ca sistemul sau de solicitari de noi domenii generice de nivel superior (gTLD) a fost redeschis, la mai mult de o luna dupa ce a fost inchis din cauza unei probleme de software.

Solicitantii inregistrati se pot loga si isi pot depune cererile prin intermediul sistemului de aplicare TLD (TAS), care va ramane deschis pana pe data de 30 mai, ora 23:59 GMT, a declarat Akram Atallah, Chief Operating Officer ICANN. Acesta a mai spus ca o fereastra de 2 ore a fost programata peste 3 zile, pentru intretinere.

Un document este disponibil pe un microsite, pentru a oferi informatii cu privire la logarea in aplicatii si completarea formularelor, depunerea cererilor, si serviciul pentru clienti.

TAS a fost oprit pe data de 12 aprilie, dupa ce a fost gasit un bug de software in modul in care sistemul manipula atasamentele, fapt ce ar fi putut duce, in unele cazuri, la posibilitatea ca unii utilizatori sa poata vedea numele fisierelor si usernameul altor utilizatori. Organizatia a mentionat ca nu are nicio dovada ca sistemul ar fi fost spart sau vizat de orice fel de atac cibernetic.

ICANN a spus ca a intarziat cu redeschiderea sistemului pentru a se asigura ca problema a fost rezolvata si toate testele au fost finalizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu