marți, 15 mai 2012

4 alternative la cloud webmail


Cloud e-mail a devenit din ce in ce mai popular in ultimii ani, deoarece multor utilizatori le surade ideea de a fi capabili sa-si acceseze webmailul de oriunde. De asemenea, le plac si serviciile pe care multi furnizori de servicii de cloud webmail le ofera, in special filtrele de spam.

Cu toatea acestea, in ciuda popularitatii sale, cloud e-mail are si el dezavantajele sale. Cel mai notabil ar fi acela ca trebuie sa aveti incredere sa lasati datele dvs. pe mana furnizorului de servicii de cloud. Va trebui de asemenea sa platiti in plus, daca doriti sa creati mai multe conturi de e-mail pe domeniul dvs., pentru compania dvs.

Prin urmare, iata care ar fi cele mai bune 4 alternative la serviciul de cloud e-mail:

1) Propriul dvs. server de mail - Aceasta este metoda traditionala pe care multe companii o prefera in continuare. Aceasta nu trebuie sa fie scumpa, deoarece exista o multime de servere de e-mail gratuite, si de asemenea, multe add-on-uri gratuite, cum ar fi un software anti-spam.
    
2) Webmail local - Aveti chiar posibilitatea sa-l utilizati in combinatie cu optiunea #1. Avand propriul dvs. sistem de webmail, puteti sa pastrati datele de e-mail in interiorul companiei dvs., oferind in acelasi timp utilizatorilor posibilitatea de a le accesa de oriunde.
    
3) Cloud privat - Daca aveti nevoie de serviciile de administrare ale unui furnizor de cloud, dar totusi doriti sa va gazduiti propriile date, un cloud privat ar putea fi o optiune viabila, dar va va costa.
    
4) Groupware - Daca detineti o afacere sau o organizatie non-profit, nevoile de colaborare s-ar putea extinde dincolo de simplul e-mail. Daca aveti nevoie de un calendar si alte instrumente de colaborare, va trebui sa instalati un sistem de groupware. Exista cateva optiuni gratuite, iar unele dintre ele vor integra de asemenea si serverul de mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu