joi, 17 mai 2012

Pinterest este asaltat de escroci cibernetici

Pentru cei care nu stiu inca, Pinterest este ultima noutate in materie de retele sociale, un fel de panou publicitar pe care fiecare poate adauga orice anunt doreste, pe diverse categorii. Ca intotdeuna, momeala folosita de atacatori este promisiunea unui trafic mai mare pentru cei care cad in capcana.

„Riscurile sunt cu atat mai mari cu cat, deocamdata, exista puţine resurse de informare cu privire la platforma in cauza si la vulnerabilitaţile ei”, avertizeaza specialistii Bitdefender, liderul pietei romanesti de solutii antivirus.

Potrivit acestora, cea mai frecventa escrocherie de pe Pinterest o constituie instrumentele care promit o crestere artificiala a traficului cu ajutorul unor roboti care posteaza si re-posteaza automat o serie de imagini. Si cine nu-si doreste mai mult trafic? Speculand oportunitatea, un individ din Timisoara, descoperit de specialistii companiei de sercuritate informatica, a scos la vanzare un sistem automat care, sustine el, le permite utilizatorilor Pinterest sa-si sporeasca notorietatea, si implicit sa castige bani din publicitate, in cadrul acestei retele sociale.

O alta escrocherie careia i-au cazut prada utilizatorii Pinterest consta in promovarea fortata a unor carduri cadou emise de firme celebre. Dupa ce dau click pentru a putea beneficia de oferta si accepta sa posteze anuntul despre cardurile cadou in propriul cont, utilizatorii sunt prinsi intr-un labirint de chestionare. Completarea lor se dovedeste a fi o pierdere de timp pentru ca utilizatorii nu ajung niciodata in posesia cardului promis, si de asemenea, toate detaliile completate pot fi folosite mai tarziu pentru atacuri mai complexe. Acest tip de escrocherie este deja celebru pe Facebook, acolo unde cei atrasi de mirajul cardurile cadou sunt redirectionati, de cele mai multe ori, catre pagini cu continut malware.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu