luni, 30 aprilie 2012

CISPA a fost aprobat de Camera Reprezentantilor din SUA

Camera Reprezentantilor din SUA a aprobat joi proiectul de lege Cyber Information Sharing and Protection Act (CISPA), printr-un vot de 248 la 168, oferind guvernului autoritatea de a impartasi companiilor informatii despre amenintarile cibernetice.

"Permitand sectorului privat sa-si extinda eforturile proprii de aparare si sa foloseasca informatii clasificate pentru a-si proteja sistemele si retelele, acest proiect de lege va ajuta la crearea unei piete cibernetice mai robuste, cu oferte extinse de servicii si locuri de munca", scrie intr-un comunicat de presa de pe site-ul Camerei Reprezentantilor din SUA.

Potrivit Electronic Frontier Foundation, CISPA modifica Legea privind Securitate Nationala din 1947, adaugand dispozitii noi privind securitatea informatica si partajarea de informatii, astfel ca multi utilizatori de internet isi fac griji cu privire la intimitatea lor online, deoarece companiilor li se va permite sa ignore toate legile existente privind intimitatea online si sa spioneze utilizatorii, furnizand informatii catre guvern. In timp ce protectia impotriva atacurilor cibernetice este obiectivul principal al CISPA, alte informatii ce pot fi utilizate includ protectia persoanelor fizice si a copiilor.

Daca SOPA si PIPA au atras multa atentie la inceputul acestui an, CISPA a fost mai discret si are suportul unor companii precum Facebook, Microsoft, Oracle, Symantec si Verizon, deoarece in baza CISPA, acestora li s-ar acorda imunitate in cazul unei urmariri penale atunci cand fac schimb de informatii.

Urmatorul pas pentru CISPA este sa fie aprobat de Senat, dar inainte de aceasta, organizatii precum Electronic Frontier Foundation si Save Hosting Coalition se  mobilizeaza sa atace proiectul de lege "anti-intimitate". Dupa cum arata mai multe rapoarte, chiar daca CISPA este aprobat de Senat, presedintele Obama ar putea sa-l opreasca. Miercuri, administratia Obama a dat o declaratie in care spunea ca se opune proiectului de lege CISPA in forma sa actuala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu