joi, 12 aprilie 2012

Google reinventeaza Chrome OS cu ajutorul interfetei Aura UI

Avand in vedere ca prima versiune de Chrome OS n-a avut un succes incredibil, in mare parte din cauza interfetei care aducea mai mult a browser, iata ca Google reinventeaza Chrome OS si il face sa semene mai mult a sistem de operare.

Gigantul motoarelor de cautare a adus in versiunea pentru dezvoltatori a Chrome OS interfata Aura UI, o interfata asemanatoare cu cea din Windows 7, cu accelerare hardware si manager de ferestre multiple. Astfel, acum nu mai e necesar sa desfasuram orice activitate in browser, ci se pot deschide noi ferestre care sa se suprapuna. De asemenea, apare si un taskbar in stilul Windows sau Linux, dar si o zona de lansare rapida, asemanatoare cu Quick Launch-ul din Windows, unde se pot pune aplicatiile web preferate. Mai mult, Aura UI are si un desktop cu background si iconite.

Scopul Aura UI este de a folosi accelerarea hardware pentru sarcini care necesita mai multa putere de calcul, precum tranzitii animate si efecte, ca si o flexibilitate mai mare. Alte imbunatatiri se gasesc la nivelul playerelor audio/video, suport pentru fisiere .tar, .gz, si .bzip2, precum si suport pentru mai multe monitoare.

Asteptam ca Google sa se concentreze acum tot mai mult pe Chrome OS dupa ce Android a ajuns prima platforma pentru smartphone-uri, si in acest ritm, in cativa ani am putea avea un concurent la acelasi nivel cu Windows pe platforma x86. Deocamdata, Chrome OS este prezent doar pe 2 Chromebook-uri de la Acer si Samsung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu