marți, 10 aprilie 2012

SQL Injection este inamicul numarul 1 al IMM-urilor

Un studiu recent efectuat de compania GreenSQL pe 6000 de persoane din industria IT si de hosting, scoate la iveala faptul ca majoritatea dintre acestia se tem cel mai mult de vulnerabilitatile SQL Injection.

Respondentii fac parte din cadrul intreprinderilor mici si mijlocii, unde au avut loc cele mai multe compromiteri de baze de date in 2011, asa ca este firesc ca acestia sa fie extrem de constienti de amenintare. Astfel, 51% dintre respondenti au numit SQL injection ca fiind preocuparea numarul 1 in materie de securitate, fie din surse externe sau interne.

SQL Injection ramane metoda preferata de atacatori pentru a obtine acces neautorizat la date, si este un vector de atac major de ani de zile, astfel incat constientizarea acestei amenintari si luarea masurilor de prevenire este vitala pentru companiile care nu doresc sa le fie compromise datele.

Conform studiului, in plus fata de SQL Injection, printre alte preocupari legate de protectia datelor se numara amenintarile interne (31%), cum ar fi accesul neautorizat si expunerea de date confidentiale, si nerespectarea normelor de securitate (18%).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu