miercuri, 25 aprilie 2012

A fost lansat Firefox 12

Mozilla a lansat ieri in mod oficial versiunea 12 a browserului Firefox, ce include ca principala caracteristica importanta un sistem de update silentios.

"Am depus mult efort pentru a face un sistem de update mai silentios pentru Firefox", scrie pe blogul oficial Mozilla. De acum incolo, "de indata ce un utilizator da permisiunea lui Firefox de a face update, inca la prima instalare, acesta nu va mai solicita din nou permisiunea pentru a instala versiuni ulterioare", spune Mozilla.

Firefox pentru Windows realizeaza acest proces simplificat prin eliminarea pop-up-ului user account control dialog (UAC), care cere permisiunea utilizatorului de fiecare data cand apare un update nou. Acesta nu are niciun efect negativ asupra sistemului de securitate, a declarat Mozilla, dar este un mare beneficiu pentru utilizatori, deoarece vor exista mai putine intreruperi.

"Din perspectiva utilizatorului, cererea permisiunii de a face update in mod repetat, nu este necesara, deoarece prima data cand sunteti de acord cu acest lucru va indica faptul ca aveti increderea in Firefox. Dupa ce ati acordat permisiunea lui Firefox de a face update, ar trebui sa continue sa faca update la versiunile ulterioare ale Firefox, fara a va solicita permisiunea din nou." a explicat intr-un post pe blog Lawrence Mandel, manager de program Firefox.

Va trebui sa asteptem pana la lansarea versiunii Firefox 13 peste 6 saptamani pentru a testa cat de bine functioneaza de fapt noul proces de update. Pentru utilizatorii de Linux si Mac, sistemul de update silentios este programat sa soseasca in versiunea Firefox 14.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu