miercuri, 18 aprilie 2012

ICANN a redeschis sistemul de aplicare pentru noile TLD-uri

Sistemul de aplicare pentru noile TLD-uri (TAS) al ICANN care permite organizatiilor sa aplice pentru extensii de domenii personalizate a fost oprit brusc saptamana trecuta, atunci cand autoritatea de internet a detectat un bug de sistem care permitea accesul neautorizat la datele aplicantilor.

La acel moment, cine incerca sa acceseze sistemul primea urmatorul mesaj: "TAS este inchis pentru intretinere. Este programat pentru redeschidere pe data de 17 aprilie ora 23:59 si se va inchide pe data de 20 aprilie 2012 ora 23:59."

Deci, se pare ca in prezent toate sistemele sunt in regula si solicitarile au inceput sa fie din nou acceptate, dupa o pauza care a inceput de joia trecuta. Intr-o declaratie venita ieri din partea ICANN, se pare ca problema a fost rezolvata, chiar daca autoritatea de internet continua sa monitorizeze sistemul "doar pentru a fi siguri."

In timp ce procesul de aplicare pentru noile domenii de nivel superior trebuia sa se incheie in ziua in care a fost detectat bugul, acum termenul limita a fost extins datorita problemei. La inceputul acestei luni, ICANN a spus ca va oferi detalii despre cum a decurs intreg procesul de aplicare pentru noile TLD-uri la sfarsitul lunii ianuarie, dar cu siguranta ca si acest moment va fi amanat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu