marți, 3 aprilie 2012

Ce este Google Page Rank si cum se calculeaza?

Dupa cum au declarat fondatorii companiei Google, Larry Page si Sergey Brin, Google Page Rank este un instrument conceput pentru a clasifica site-urile care sunt indexate de catre motorul de cautare Google. Page Rank-ul poate lua valori de la 0-10, 0 reprezentand cel mai mic scor posibil pentru un site, in timp ce 10 este cel mai mare. Cu cat este mai mare page rank-ul unui site, cu atat acesta primeste un numar mai mare de vizitatori.

Google foloseste o formula matematica extrem de complicata pentru a determina rangul unei pagini. Am putea petrece o zi intreaga analizand aceasta formula, dar s-ar dovedi o pierdere de timp. In loc de asta, vom discuta la un nivel mai putin profund, dar care se va dovedi extrem de folositor.

Cand Google evalueaza un site, se iau in considerare mai multi factori. Primul este layoutul general al siteului si cat de complet este acesta. Google nu agreeaza trimiterea catre motorul de cautare a hartilor corespunzatoare unor site-uri incomplete, de aceea este indicat sa trimiteti harta site-ului dvs. numai in momentul in care acesta e complet terminat.

Al doilea factor principal este folosirea cuvintelor cheie. Google favorizeaza site-urile cu o buna folosire a cuvintelor cheie. Lor le place o densitate a cuvintelor cheie intre 3 % si 5 %. Alt factor important este cel al linkurilor externe. Lui Google ii place cand alte site-uri trimit linkuri catre site-ul dvs. In acest mod Google va poate gasi gasi site-ul mai usor. Un alt factor important este cat de des se actualizeaza site-ul tau. Google uraste site-urile invechite, asa ca aveti grija sa va actualizati site-ul extrem de des. Toti acesti factori formeaza baza a ceea ce se numeste Google Page Rank.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu