vineri, 20 aprilie 2012

FBI-ul confisca un server ce trimitea amenintari cu bomba

De curand, FBI a confiscat un server dedicat care trimitea e-mailuri cu amenintari cu bomba catre Universitatea din Pittsburgh. Cu toate acestea, este putin probabil sa fie descoperita si identitatea faptasului.

Serverul a fost confiscat miercuri de la o facilitate de colocare din New York, impartita intre Riseup Networks si First/People Link, organizatii care ofera servicii tehnologice pentru grupurile progresiste, si care sunt conduse de catre European Counter Network, un ISP.

Acel server dedicat rula un program de remailing anonim numit Mixmaster, care directioneaza e-mailurile prin servere anonime dintr-o retea, eliminand datele de rutare continute intr-un e-mail si care ar putea fi folosite pentru a identifica sursa. Aplicatia, conceputa pentru a oferi oamenilor mai multa intimitate, nu inregistreaza loguri sau alte detalii din mesaje. Riseup Networks a recunoscut ca Mixmaster ar putea fi folosit in mod abuziv, dar a spus ca rata de abuz este scazuta, deoarece infractorii au deja o multime de alte optiuni de a-si pastra anonimatul.

FBI-ul a avut un mandat de perchezitie care a dus la confiscarea serverului, ca parte a investigatiei sale a zecilor de amenintari cu bomba trimise la Universitatea din Pittsburgh, timp de mai bine de 2 luni. Nu au fost gasite materiale explozive.

Conform Riseup Networks, serverul dedicat suporta 300 de conturi de e-mail, site-uri si liste de e-mail pentru grupurile feministe, grupurile pentru drepturile homosexualilor, centre comunitare si altele, dar niciunul dintre acestea nu a fost implicat in trimiterea amenintarilor cu bomba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu