luni, 9 aprilie 2012

Anonymous ataca site-urile guvernului din Marea Britanie

Dupa ce Anonymous a atacat saptamana trecuta site-urile guvernului chinez, incetinind internetul la nivel global, iata ca guvernul britanic a fost si el tinta unor atacuri violente, in semn de protest pentru proiectele sale de instalare a unor echipamente care sa permita serviciului de informatii electronice sa aiba acces in timp real la datele privind fiecare mesaj sau e-mail trimis, la site-urile de internet consultate si la apelurile telefonice realizate.

Hackerii Anonymous au perturbat traficul pe 3 site-uri guvernamentale britanice - homeoffice.gov.uk (Home Office), number10.gov.uk (Oficiul Primului Ministru) si justice.gov.uk (Ministerul Justiţiei) - lansand atacuri de timp distributed denial of service (DDoS).

Ministerul britanic de Interne a anuntat ieri ca ancheteaza informatiile potrivit carora si site-ul sau a cazut victima unui atac cibernetic comis de grupul de hackeri Anonymous, ostil proiectelor guvernului britanic de a intensifica supravegherea comunicatiilor online. Internautii au descoperit pe prima pagina a acestui minister un mesaj care arata ca serviciul este indisponibil din cauza unui numar mare de accesari.

Un mesaj postat pe contul de Twitter al Anonymous afirma: "TANGO DOWN (care in termeni militari inseamna "tinta distrusa") pentru proiectele voastre de supraveghere draconica". Acelasi mesaj a fost repetat si pe contul Anonymous din Marea Britanie.

"Suntem la curent cu faptul ca Ministerul de Interne ar fi putut fi tinta unor proteste online. Am luat toate masurile necesare si monitorizam situatia indeaproape”, a declarat un purtator de cuvant al ministerului britanic.

Sursa: pcworld.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu