joi, 5 aprilie 2012

Internet Explorer ramane in continuare lider

Cum se mai descurca browserele de top in lupta pentru dominarea web? In luna martie, peisajul pare sa se fi schimbat putin. Conform celor mai recente statistici prezentate de firma de cercetare Net Applications, Microsoft Internet Explorer s-a confruntat cu un declin constant in ultimul an. Browserul care inca este cel mai folosit a suferit pierderi ale cotei de piata mai mult ca sigur datorita popularitatii in crestere a lui Google Chrome.

Luna trecuta, Internet Explorer a avut o cota de piata de 53.83%, reprezentand o crestere de 0.99% fata de luna precedenta. Aceasta a reprezentat de asemenea cea mai mare cota a browserului din luna septembrie a anului 2011.

Microsoft a preluat recent pe blogul Windows raportul Net Applications, pentru a sarbatori victoria Internet Explorer. Compania s-a concentrat pe utilizarea IE pe sistemul de operare Microsoft. Discutand despre aceasta chestiune, angajatul Microsoft, Roger Capriotti a declarat: "In aceasta luna, in SUA, aproape 50% din utilizatorii de Windows 7 se bucura de tot ceea ce internetul are mai bun de oferit, cu ajutorul IE9."

In ciuda progreselor facute de Internet Explorer in luna mai a anului trecut, Net Applications a inregistrat o utilizare a browserului de 57.15%. Cele mai recente date inregistrate dupa o perioada de timp de aproape 10 luni arata o scadere in jur de 4% a utilizarii globale a browserului.

Microsoft pregateste in prezent Internet Explorer 10 pentru o eventuala lansare integrata in sistemul de operare Windows 8.

Intre timp, Mozilla Firefox a reprezentat al doilea cel mai folosit browser, detinand 20.55% din cota de piata. Imediat in urma sa este Google Chrome, cu un procent de 18.57%, un browser care s-a bucurat de o crestere constanta in popularitate in ultimul an. Browserele care nu au fost in top 3 au fost browserul celor de la Apple, Safari (5,07%) si Opera (1,62%). Net Applications obtine datele statistice analizand vizitele de pe browsere prin intermediul unei retele de site-uri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu