marți, 24 aprilie 2012

Intel a lansat oficial primele procesoare Ivy Bridge

Intel a lansat cea de-a treia generatie de procesoare Intel Core, primele construite pe tehnologia 22 nm, ce promit o procesare HD imbunatatita si o grafica 3D de 2 ori mai performanta. Denumite Ivy Bridge, despre aceste procesoare se spune ca ar fi construite cu o tehnologie inovatoare de "tranzistori 3D". Oferta initiala va cuprinde 13 procesoare quad-core destinate mai ales desktop-urilor, insa la final de primavara va fi disponibila si oferta pentru clasa portabile, cum ar fi Ultrabook-uri si laptop-uri.

Grafica Intel HD 4000 ce suporta DirectX11, OpenGL 3.1 si OpenCL 1.1 aduce un plus de putere in activitati precum editarea foto-video, navigarea pe Internet, vizionarea de videoclipuri HD sau gaming-ul. De asemenea, cu ajutorul tehnologiei Intel Quick Sync Video 2.0 utilizatorii pot realiza conversii video de 2 ori mai rapid decat procesoarele de anul trecut si de 23 de ori mai repede decat PC-urile mai vechi de 3 ani.

Intel a facut investitii fara precedent pentru aceasta noua generatie de procesoare, construind deja 3 fabrici, alta fiind in curs de a fi construita, astfel incat oferta sa fie cu 50% peste nivelul de acum mai bine de un an, cand compania americana lansa procesoarele Sandy Bridge. Planul fusese ca Ivy Bridge sa se lanseze pana la final de 2011, insa acest lucru nu a fost posibil.

Compania a adus vorba si despre viitoarea generatie de procesoare, cele numite Haswell care vor fi lansate in 2013 si care vor oferi 10 zile de standby la laptop si baterie cu autonomie de 24 de ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu