miercuri, 30 noiembrie 2011

Ce ne ofera noul Bitdefender Internet Security 2012

A sosit din nou acel moment al anului cand toate programele de securitate ies cu versiunile lor pentru anul 2012, devenind tot mai mari, mai puternice si mai rapide. Desigur, Bitdefender nu face exceptie de la aceasta regula. Deci, iata ne ofera noul Bitdefender Internet Security 2012:

Interfata va fi prima care va va atrage atentia asupra modificarilor care au fost efectuate editiei Bitdefender din acest an. Acum, interfata este minimalista, fara a mai fi incarcata cu panourile de optiuni intermediare si avansate, cei de la Bitdefender au decis in locul nostru care ar fi optiunile de care avem cea mai mare nevoie. Puteti desigur sa setati ca optiunile intermediare sau avansate sa fie afisate, dar in mod implicit, acestea vor fi ascunse. Totusi, gasirea meniului pentru a face acest lucru, daca alegeti sa modificati aceste optiuni, s-ar putea dovedi un pic plictisitoare si confuza.

Desi se vinde la un pret inferior celui al competitorilor sai, totusi, acestui program ii lipseste posibilitatea de a se instala alaturi de alte programe de securitate. Bitdefender este atat de antisocial incat va refuza sa se instaleze chiar daca exista ramasite ale altor programe de securitate inca instalate. De aceea, este recomandat sa utilizati un program de dezinstalare special pentru a va asigura ca pana si ultimult bit al vechiului program antivirus a fost sters sau cel mai usor este sa-l instalati pe un sistem de operare proaspat instalat.

Printre noile instrumente de securitate care au fost adaugate in noua editie Bitdefender Internet Security 2012 se numara:

- Scannere de chat
- Protectie impotriva atacurilor de tip phishing
- Firewall
- Parental Controls
- Criptare fisiere
- Sistem de optimizare
- Backup online

Putem spune ca in timp ce si alte programe ofera aceste tipuri de instrumente, ele sunt oferite la un pret mult mai mare si procesul de instalare dureaza mai mult. Bitdefender se instaleaza si se inregistreaza in mai putin de 2 minute.

Destul de interesant este faptul ca Bitdefender are acum o aplicatie gratuita destinata tuturor utilizatorilor Facebook: http://apps.facebook.com/bd-safego/. Aceasta aplicatie este non-invaziva, de incredere, si a reusit chiar sa detecteze si sa filtreze celebrul "Facebook Pornography Spam Attack" de saptamana trecuta. Destul de impresionant!

Daca il dezinstalati, ati crede ca un program atat de antisocial cu siguranta ar face curatenie in urma sa, dar, din pacate, acest lucru nu este valabil si in cazul lui Bitdefender si constituie, probabil, cea mai mare problema a sa. In cazul in care programul este dezinstalat, lasa urme in registrii care vor trebui sa fie sterse pentru a asigura buna functionare a computerului dvs. sau a oricarui alt program de securitate pe care il veti instala ulterior. Dupa ce dezinstalati programul, ar trebui sa folositi un instrument special de curatare a registrilor.

In concluzie, daca puteti satisface toate cerintele acestui program, adica sa stergeti definitiv oricare alt software de securitate, sau daca il instalati pe sistem de operare proaspat instalat, atunci vei fi in al noualea cer cu acest program care are si un cost relativ redus. Instrumente pe care le ofera va vor proteja computerul chiar si de cei mai periculosi virusi si malware.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu