joi, 1 decembrie 2011

Cum sa blocati adrese IP din cPanel

Exista multe motive pentru care ati putea dori sa blocati un utilizator sa va acceseze site-ul. Printre acestea ar putea fi incercarea de a obtine acces la parole, trimiterea de spam, sau hartuirea celorlalti vizitatori de pe forum sau din sectiunea de comentarii a site-ului. O modalitate de a opri un astfel de comportament este sa blocati adresa IP a celui rau intentionat. Totusi, aceasta metoda nu este garantata ca va functiona 100 %, deoarece unele persoane pot avea IP-uri dinamice sau pot folosi o adresa IP falsa. Cu toate acestea, poate fi o solutie temporara buna.

cPanel are un instrument care face foarte usoara blocarea adreselor IP. Pentru a-l folosi, faceti urmati pasii:

1) Logati-va in cPanel
2) In sectiunea de securitate, dati click pe "IP Deny Manager"
3) Tastati in caseta adresa IP pe care doriti sa o blocati
4) Dati click pe "Add"

Acea adresa IP nu va mai putea accesa site-ul dvs. atata timp cat se afla pe lista, astfel incat trebuie sa va asigurati ca este o adresa IP careia intr-adevar doriti sa-i interziceti accesul la site-ul dvs. Puteti sa puneti, de asemenea, interdictie si pentru o gama intreaga de adrese IP cum ar fi urmatoarele:

11.12.13.14-11.12.13.18
sau
11.12. (ceea ce implica ca toate IP-urile care incep cu 11.12 .*.* vor fi blocate)

In plus fata de adrese IP, puteti bloca, de asemenea, nume de domenii complet calificate (FQDN). Atunci cand doriti sa deblocati o adresa IP sau un domeniu, pur si simplu dati click pe butonul "x" de langa adresa si de sub antetul "Remove".

Asa cum am mentionat mai sus, eficacitatea blocarii unui IP depinde in mare masura de stabilitatea adresei. Daca sunteti sigur ca utilizatorul va continua sa foloseasca IP-ul respectiv, atunci interdictia va fi eficace. In caz contrar, aceasta poate fi doar o solutie temporara a unei probleme care necesita masuri de securitate mai creative.

Sursa: thehostingnews.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu