vineri, 30 decembrie 2011

Ce trebuie sa stiti atunci cand va mutati domeniul la un alt registrar

Ziua de 29 decembrie va ramane cunoscuta ca "Ziua parasirii GoDaddy". Initiativa de a muta domenii gazduite de GoDaddy la alti registrari de domenii a fost luata ca urmare a sprijinului public al companiei de web hosting, GoDaddy, pentru Actul de Oprire a Pirateriei Online (SOPA).

Chiar daca GoDaddy si-a retras sprijinul pentru SOPA, compania a continuat sa se confrunte cu reactiile de nemultumire a utilizatorilor de pe internet.

Registrarii anti-SOPA, cum ar fi Name.com si NameCheap incurajeaza utilizatorii sa raspandeasca vestea despre SOPA. Chiar mai mult, acestia doneaza fonduri grupurilor anti-SOPA, cum ar fi Fundatia Electronic Freedom.

Din pacate, procesul de a muta un nume de domeniu de la un registrar la altul este mult mai complicat decat ar trebui. De accea, in acest articol dorim sa va informam asupra procesului de transfer a unui nume de domeniu.

Procesul de transfer

Inainte de a transfera un nume de domeniu, asigurati-va ca indepliniti urmatoarele conditii:

1) Numele de domeniu este mai vechi de 60 de zile - daca abia ati inregistrat un nume de domeniu nou, va trebui sa asteptati pana la 60 zile pentru a-l putea transfera la un nou registrar.

2) Domeniul este deblocat. In mod implicit, registrarii blocheaza numele de domenii. Acest lucru împiedica partile terte sa transfere date in numele dvs. Deci, inainte de a transfera domeniul la un registrar nou, va trebui sa-l deblocati.

3) Numele de domeniu nu trebuie sa se afle in termenul de 7 zile pana la data expirarii. Daca domeniul dvs. este aproape de data reinnoirii, va trebui sa-l reinnoiti la registrarul dvs. curent inainte de a-l putea transfera.

4) Daca platiti pentru servicii de protejare a intimitatii, acest lucru poate insemna ca trebuie sa anulati aceste servicii înainte de a putea initia un transfer.

Schimbarea DNS

Cea mai mare durere de cap atunci cand se transfera un domeniu de la un registrar la altul este downtime-ul cu care va veti confrunta daca va gazduiti e-mailul sau nameserverele site-ului dvs. (serverele DNS) la registrarul curent.

Daca utilizati nameserverele unei terte parti, transferul domeniului dvs. de la un registrar la altul nu ar trebui sa aiba niciun impact asupra site-ului dvs. Dupa ce schimbarile DNS sunt efectuate, aveti posibilitatea sa va mutati domeniul, fara a fi nevoie sa va faceti griji din cauza downtime-ului.

Daca va aflati in imposibilitatea de a schimba nameserverele in prealabil, trebuie sa fiti constient de faptul ca este posibil ca site-ul dvs. sa sufere de cateva ore de downtime odata ce domeniul este transferat de la un registrar la altul.

Schimbarea de e-mail

O multime de registrari de domenii ofera, de asemenea, si e-mail hosting. Ca si in cazul schimbarii informatiilor DNS, aceasta este o prioritate de care trebuie sa va ocupati in avans.

Sfatul nostru ar fi sa evitati hosting-ul de e-mail la registrarul de domenii sau la furnizorul de web hosting. In schimb, puteti opta pentru ceva de genul Google Apps. Versiunea gratuita a Google Apps permite utilizatorilor sa creeze pana la 10 conturi de e-mail diferite pentru un nume de domeniu. Google Apps este grozav, deoarece puteti folosi interfata web Gmail, Google Docs si alte instrumente Google.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu