vineri, 9 decembrie 2011

Blogger vs. WordPress

Blogger si WordPress sunt 2 site-uri populare de pe internet, care sunt folosite de milioane de oameni din intreaga lume. Ce au in comun aceste 2 site-uri? ele ofera platforma si instrumentele necesare pentru ca oamenii sa isi creeze propriile lor bloguri. Daca sunteti un fan al blogging-ului, atunci aceste 2 site-uri ar putea fi ideale de luat in considerare. Cu toate acestea, în timp ce ambele site-uri au foarte multe în comun, ele sunt, de asemenea, diferite in multe feluri, ceea ce ii face pe multi oameni sa se intrebe care este mai bun. Unii prefera Blogger, altii prefera WordPress. Mai departe, vom discuta despre ceea ce are de oferit fiecare in parte.

Blogger

Blogger este o platforma gratuita care poate satisface toate nevoile de blogging ale utilizatorilor. Blogger exista de mai bine de cinci ani, iar Google a cumparat site-ul in 2003. Deci, dupa cum va puteti da seama, site-ul in sine exista de ceva timp, iar de-a lungul anilor, acesta s-a schimbat in bine, astfel incat utilizatorii sa se bucure de toate caracteristicile care vin odata cu utilizarea Blogger. Unele dintre cele mai importante caracteristici ale Blogger sunt:

1) Este complet gratuit. Blogger este complet gratuit, ceea ce avantajeaza persoanele care nu doresc sa cheltuiasca niciun ban in plus pentru a putea blogui pe site. Deoarece crearea unui blog pe Blogger este gratuita, oricine il poate folosi, fara sa-si faca griji cu privire la eventuale taxe sau comisioane ascunse. In plus, web hosting-ul pe Blogger este de asemenea gratuit, ceea ce reprezinta un bonus suplimentar. Astfel, URL-ul blogului dvs. va fi numele de domeniu pe care il alegeti, urmat de .blogspot.com.

2) Sistem de navigare simplu. Sistemul de navigare simplu pe Blogger faciliteaza crearea unui blog de catre oricine utilizeaza site-ul. Acesta va va permite sa scutiti timpul necesar descoperirii site-ului si sa il folositi pentru a va crea si personaliza propriul blog.

3) Spatiu pentru imagini. Spatiul pentru imagini este, de asemenea, foarte important. Nu va trebui sa platiti nimic pentru a incarca imagini pe blogul dvs. Imaginile va pot personaliza blogul si ii pot reda un aspect mai profesional. Cu siguranta aveti nevoie de imagini pe blogul dvs., iar Blogger va permite sa le incarcati gratuit si din Picasa.

WordPress

Ca si Blogger, WordPress este o platforma gratuita ce poate satisface toate nevoile de blogging ale utilizatorilor. WordPress a fost introdus pentru prima data în 2003 si a devenit din ce in ce mai popular de-a lungul anilor. In afara de a castiga popularitate, WordPress a fost de asemenea actualizat constant, astfel ca este la curent cu ceea ce doresc utilizatorii in prezent. Caracteristicile WordPress sunt usor de utilizat si de foarte mare ajutor celor ce utilizeaza site-ul pentru blogging. Cateva dintre cele mai importatne caracteristici ale WordPress sunt:


1) Este complet gratuit. La fel ca si in cazul lui Blogger, utilizarea WordPress este gratuita. Nu trebuie sa platiti pentru a va inscrie pe site sau pentru a va crea un cont WordPress. Este placut atunci cand va puteti crea un blog fara a fi nevoie sa cheltuiti niciun ban. Daca doriti ca site-ul dvs. sa fie gazduit pe WordPress, atunci va trebui sa platiti pentru web hosting, dar nu va trebui niciodata sa platiti pentru a va crea un cont WordPress sau pentru a utiliza site-ul.

2) Teme diverse. Avand o mare diversitate de teme la dispozitie, veti putea schimba aspectul site-ului dvs. WordPress in orice mod doriti. Temele sunt o necesitate, deoarece capteaza privirea celor ce va viziteaza site-ul. Ca sa nu mai vorbim ca multitudinea de teme disponibile pentru site-ul dvs. WordPress sunt, de asemnea, gratuite. Acestea reprezinta o modalitate de a va "condimenta" pagina WordPress si de a o face unica, fara a fi nevoie sa scoateti niciun ban din buzunar. Totusi, chiar daca sunt disponibile teme gratuite, exista si teme avansate sau speciale care sunt contracost, dar este la alegerea dvs. daca doriti sau nu sa cheltuiti bani pe teme WordPress.

3) O multime de plugin-uri. Posibilitatea de a utiliza plugin-uri diferite va poate fi de ajutor pentru site-ul dvs. WordPress. Exista o gama variata de plugin-uri care au efecte diferite asupra site-ului. De exemplu, exista un plugin care, daca este folosit în mod corespunzator, va face ca site-ul dvs. sa se incarce mai repede. Acest lucru este important deoarece persoanele care va viziteaza pagina pot deveni iritate de timpii mari de incarcare. Viteza cu care se incarca pagina este foarte importanta, iar aceste plugin-uri va pot ajuta in acest sens. Exista o lista extinsa de plugin-uri care sunt compatibile cu WordPress. Puteti cauta online aceste plugin-uri pentru a afla mai multe informatii despre ele si cum pot imbunatati productivitatea site-ului dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu