joi, 29 decembrie 2011

Hosting partajat gratuit vs. hosting partajat platit

Pe masura ce web hosting-ul partajat (shared) este in crestere, devenind din ce in ce mai competitiv, unele motive de ingrijorare apar in randul utilizatorilor cu privire la cat de "partajat" este un server cu adevarat, si cat de multe site-uri ar fi ideale pe un server, astfel incat sa nu fie prea multe.

Ca sa spunem verde in fata, nu exista un anumit numar impus de site-uri pentru a fi gazduite pe un server. Majoritatea furnizorilor de hosting populeaza serverele partajate pana la o anumita capacitate bazata pe o serie de factori cum ar fi: hardware, performanta, caracteristici, tipuri de site-uri, etc. Fara sa intelegem dinamica hosting-ului partajat, este usor sa credem ca mai mult de 10 site-uri pe un singur server este prea mult, dar, in realitate, atunci cand este vorba de furnizori de hosting la scara larga, puteti imparti un server cu peste o mie de alti clienti. Indiferent daca este sau nu prea mult, in cele din urma asta depinde de hardware-ul serverului si de consumul de resurse al celorlalte site-uri. Cu toate acestea, majoritatea furnizorilor de hosting isi administreaza destul de bine serverele partajate.

Furnizorii de hosting gratuit reprezinta exemplul negativ atunci cand vine vorba de suprapopularea serverelor, care se datoreaza in mare parte costurilor, precum si marketingului, pentru a convinge utilizatorii sa faca upgrade la planuri platite de hosting. Unii furnizori de hosting gratuit recunosc ca gazduiesc si peste 15.000 de site-uri pe un singur server, si elimina rapid orice site care depaseste resursele alocate lui. Pe serverele furnizorilor de hosting platit va puteti astepta, de obicei, la cativa mii de utilizatori, avand in vedere standardele actuale pentru hardware-ul serverelor.

Totusi, daca vedeti ca site-ul dvs. gazduit pe un server partajat este afectat in mod negativ, puteti cere furnizorului dvs. sa va mute contul de hosting pe un alt server mai putin populat, sau puteti lua in considerare trecerea la un VPS sau un server dedicat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu