miercuri, 21 decembrie 2011

Vanzarile de software antivirus sunt de asteptat sa creasca puternic in 2012

Dominatia hackerilor in fata profesionistilor in securitate IT va aduce beneficii majore anul urmator furnizorilor de software antivirus, in conformitate cu cifrele noi de la compania de analiza, Canalys.

Compania previzioneaza ca investitiile in software-ul de securitate al intreprinderilor va creste cu 8,7 % in 2012, ajungand la 22.9 miliarde dolari in intreaga lume.

Desi software-ul antivirus a fost acuzat ca nu tine pasul cu amenintarile emergente, totusi, vanzarile vor fi in crestere, deoarece acesta este considerat in continuare un nivel de baza necesar de securitate. Acest segment este de asteptat sa creasca cu 6,8 % de la an la an.

Canalys a mai spus ca furnizorii mici vor fi departe de companiile dominante, cum ar fi Symantec, Trend Micro si McAfee. Mai nou, unul dintre furnizorii care se bucura de o crestere rapida a vanzarilor este Kaspersky Lab, iar alte companii ale caror cota de piata este in crestere includ Panda Security, F-Secure, Eset si AVG.

Multe intreprinderi mici nu realizeaza ca trebuie sa-si securizeze datele la fel de mult ca cele mari, a spus Canalys. Furnizorii faciliteaza sarcina IMM-urilor de a-si cumpara software antivirus prin magazine online. Symantec permite companiilor sa cumpere pana la 1.000 de licente online, si altii, cum ar fi McAfee, Sophos, Trend Micro si Kaspersky Lab au oferte de licentiere online.

Un pas strategic este castigarea unei cote cat mai mari din piata IMM-urilor, care poate creste astfel volumul vanzarilor de software antivirus, a declarat Canalys.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu