joi, 15 decembrie 2011

Optiuni de implementare cloud pentru aplicatii web

Cand va decideti sa rulati aplicatii din cloud, este important sa intelegeti ce servicii primiti. Termenul de "cloud" de multe ori evoca notiuni tehnologice obscure, care sunt unice si complet antonimice web hosting-ului. In realitate, insa, cele doua sunt legate intrinsec. Asa cum a remarcat si un expert IT: "Nu exista niciun nor (cloud). Este doar o adunatura de servere."

Implementarile cloud pot lua multe forme si speram ca acest articol va va oferi o idee despre ce sa va asteptati atunci cand va avantati in cloud.

1) Server partajat virtual - La fel ca un VPS, multi furnizori de cloud va vor oferi un serviciu sau o platforma cloud care este virtualizata. Acest lucru inseamna atat pentru ei, cat si pentru dvs. o economisire de bani. In acest caz, veti imparti resursele cu alti clienti. Acesta se mai numeste si "public cloud".

2) Server dedicat virtual - Acest model este ca cel anterior, dar furnizorul va dedica un anumit procentaj de resurse de sistem serviciului sau platformei dvs. de cloud.

3) Server dedicat privat - In acest model, intregul server este dedicat aplicatiilor dvs. Puteti folosi in continuare virtualizarea, dar totul este sub controlul dvs. Acesta se mai numeste si "private cloud."

Indiferent de ce tip de implementare alegeti, veti benefica de sprijinul furnizorului de servicii cloud. Aceast lucru il separa, in esenta, de serviciile neadministrate de web hosting. Indiferent de ce servicii, software sau platforma de cloud alegeti, furnizorul va va oferi suport tehnic, update-uri si servicii de mentenanta, conform ToS (terms of service).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu