marți, 20 decembrie 2011

Seagate a achizitionat afacerea cu hard disk-uri de la Samsung

Seagate Technology a declarat ca a finalizat achizitia afacerii cu hard disk-uri de la Samsung Electronics, dupa ce a primit recent aprobarea Consiliului Concurentei din Australia, Ministerului Comertului din China si Comisiei Europene.

Seagate a declarat in aprilie ca doreste sa achizitioneze afacerea cu hard disk-uri de la Samsung Electronics contra sumei de 1,4 miliarde de dolari in numerar si actiuni.

Conform termenilor tranzactiei, Seagate a declarat ca a castigat parti ale afacerii cu hard disk-uri de la Samsung, cum ar fi linia de produse de mare capacitate Samsung M8, hard disk-uri de 2,5 inci, precum si alte active, infrastructura si angajati.

Printre angajatii Samsung care s-au alaturat Seagate se numara si cativa manageri si ingineri de design de la fabrica Samsung din Coreea de Sud, care vor dezvolta produse pentru piata de calcul mobila, a spus Seagate.

In 2010, livrarile de hard disk-uri de la Seagate si Samsung au numarat 261.2 milioane de unitati, oferind celor 2 companii, cumulat, 40 % din piata hard disk-urilor. Western Digital si Hitachi Global Storage Technologies ocupa in continuare prima pozitie, cu o cota de piata de 50 %.

Cotele de piata se pot schimba dramatic la sfarsitul acestui an si la inceputul anului urmator, avand in vedere inundatiile din Thailanda care au stopat productia de hard disk-uri de la fabricile Western Digital, desi lantul de aprovizionare al fabricilor Seagate a fost si el, de asemenea, afectat.

Western Digital a spus in martie 2011 ca va cumpara Hitachi Global Storage Technologies contra sumei de 4.3 miliarde de dolari in numerar si actiuni. Achizitia este de asteptat sa se finalizeze in luna martie a anului urmator, pe masura ce compania incearca sa obtina aprobarea Comisiei Europene, precum si a altor autoritati de reglementare.

In conformitate cu termenii acordului din aprilie, Seagate trebuie sa furnizeze unitati de disc pentru PC-urile Samsung, notebook-uri si alte dispozitive electronice, in timp ce Samsung furnizeaza catre Seagate produse din materiale semiconductoare utilizate pentru solid state drives (SSD), solid state hybrid drives si alte produse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu