vineri, 16 decembrie 2011

Scurt ghid al bloggerului calator

Sa lucrati de unde doriti si sa aveti propriul dvs. program poate fi destul de relaxant. Dar, daca ati prins un job care va permite sa si calatoriti, a fi productiv din orice colt al planetei nu este chiar atat de usor pe cat pare.

Pentru a reusi, aveti nevoie de o conexiune solida la internet, chiar daca este vorba doar de blogul dvs. Si in ciuda faptului ca in prezent gasim aproapte peste tot conexiuni wireless la internet, totusi multe dintre acestea sunt conexiuni lente sau poate chiar inexistente.

Fie ca doriti sa va logati in interes propriu, fie ca doriti sa va logati in interesul companiei dvs., va oferim un scurt ghid pentru a putea lucra in timpul calatoriei.

1) Scrieti cu un program non-web-based

Fie ca postati pe blog sau compuneti e-mailuri sau rapoarte, folositi Microsoft Word, Notepad sau un editor de text care nu are nevoie de o conexiune la internet pentru a functiona. Apoi, cand reusiti sa obtineti acces la internet, dati repede copy/paste la text si inserati-l in e-mail sau pe blog.

2) Utilizati Twitter pentru anunturi

Atunci cand conexiunea la internet este lenta sau intermitenta, poate fi dificil sa raspundeti la e-mailuri, sa incarcati fotografii sau sa postati pe blogul dvs., dar pentru un tweet sunt necesare doar cateva secunde de conectivitate. De exemplu, puteti utiliza Twitter pentru a redirectiona utilizatorii pe blogul dvs. sau pe profilul de Facebook (caruia ii este imposibil sa se incarce cu o conexiune lenta).

3) Organizati-va

Stabiliti ce aveti de facut in fiecare zi, indiferent daca asta inseamna respectarea unui program de blogging sau de colaborare cu clientii dvs. Fiind organizat, veti putea petrece mai mult timp vizitand destinatia in care va aflati.

4) Profitati de timpul de transport

Unele dintre cele mai bune idei va pot veni in timp ce stati intr-un autobuz sau intr-un tren ore in sir. Sosirea la o noua destinatie este chiar mai placuta atunci cand aveti deja pregatite cateva postari gata de a fi publicate.

5) Luati cu dvs. gadget-uri "inteligente"

Includeti in bagajul dvs. un mini-laptop, deoarce acesta este usor si nu va ingreuneaza. De asemenea, va puteti conecta la Wi-Fi atunci cand acesta este disponibil. Daca nu aveti un mini-laptop, puteti alege din gama variata de tablete PC diponibile in prezent. De exemplu, Kindle 3G ofera acces gratuit la internet in mai mult de 100 de tari. Amintiti-va sa va planificati dinainte ce luati cu dvs., deoarece anumite gadget-uri functioneaza numai in anumite tari. Indiferent de ce gadget-uri va decideti sa luati, transportati-le discret. Daca o geanta pare ca detine un aparat de fotografiat sau un laptop, aceasta poate deveni tinta hotilor.

6) Folositi instrumente pentru sporirea eficientei

Ar trebui sa folositi aceste instrumente si la domiciliul dvs. de asemnea. Daca nu, calatoria este ocazia perfecta pentru a le incorpora in rutina dvs. Listele de Twitter, de exemplu, va vor ajuta sa sortati rapid si sa primiti doar tweet-urile relevante. Inainte de a pleca in calatoria dvs., creati liste cu oameni sau subiecte care va vor ajuta sa reduceti timpul petrecut pe internet.

7) Stabiliti-va obiectivele inainte de a pleca

Acest lucru poate parea evident, dar de multe ori, cei ce calatoresc nu-si dau seama cate pot realiza inainte de a pleca efectiv in calatori. De exemplu, scrieti si programati postarile de pe blog si buletinele de stiri, ocupati-va platile online si dedicati orele de week-end pentru proiectele companiei. In acest fel, veti avea mai putine sarcini de indeplinit in timpul calatoriei.

8) Folositi Wi-Fi in mod inteligent

Hotelurile de lux ofera, de obicei, o conexiune la internet de calitate, contracost sau gratuit. Chiar daca nu platiti nimic pentru cazarea la hotel, puteti plati o suma modica pentru a putea sta linistit in lobby-ul hotelului sau la bar, savurand o bautura si navigand pe internet. Si nu uitati sa verificati de semnale Wi-Fi în locuri in care nu v-ati astepta. Uneori, veti descoperi un semnal care apartine unei familii sau unei universitati, ceea ce va va face munca mult mai usoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu