marți, 13 decembrie 2011

Cele mai frecvente greseli de web design

Este important pentru orice creator de site-uri sa inteleaga care sunt unele dintre cele mai frecvente greseli de web design. Aceste greseli, chiar daca sunt comune, pot fi evitate cu usurinta si de aceea este important sa stiti care sunt. Astfel, veti evita sa le faceti in viitor, iar site-ul dvs. nu va avea de suferit pierderi de trafic si de vizitatori.

1) Lipsa unei casete de cautare

Toate site-urile ar trebui sa includa o caseta mica de cautare pe pagina principala, deoarece aceasta vine in ajutorul vizitatorilor. In cazul in care acestia cauta ceva anume pe site-ul dvs., ei pot introduce foarte usor in caseta de cautare cuvinte cheie din domeniul care ii intereseaza. Fara o astfel de caseta de cautare, vizitatorii site-ului dvs. isi pot pierde rabdarea, pot deveni frustrati si in cele din urma pot va pot parasi site-ul.

2) Prea mult text

Cine ar putea crede ca prea mult text ar putea irita privitorul? In timp ce acesta doreste sa afle informatii importante atunci cand viziteaza site-ul dvs., totusi nu-i va conveni sa citeasca cateva pagini intregi doar pentru a afla ceea ce il intereseaza. Paragrafele, precum si propozitiile sau frazele, trebuie sa fie scurte si la obiect. Iata un exemplu despre cum sa captati atentia privitorului, astfel incat continutul sa fie cat mai usor de citit:

- Utilizati Bold si Italic pentru cuvintele cheie importante;
- Utilizati liste ordonate numeric pentru a rezuma informatiile importante;
- Utilizati fraze scurte si la obiect;
- Evitati frazele si paragrafele lungi.

3) Text scris cu font mic

Ca proprietar de site, este foarte important sa stiti ca persoane de toate varstele va pot vizita site-ul. Tineti cont de acest lucru atunci cand alegeti o dimensiune de font pentru textul de pe site-ul dvs. Textul de mici dimensiuni, cum ar fi de marimea 12 sau mai mica, sunt prea mici pentru persoanele in varsta, precum si pentru persoanele care au probleme de vedere. Pastrati textul la o dimensiune care nu este nici prea mare astfel incat sa arate ridicol, dar nici prea mica astfel incat informatiile importante sa nu poate fi citite de catre anumite persoane.

4) Site greu de utilizat

Problema cu care se confrunta o multime de web designeri este aceea de a-si face site-ul sa fie cat mai usor de utilizat de catre vizitatorii sai. Atunci cand este conceput un site, de obicei, unicul sau scop este acela de a primi cat mai mult trafic web posibil. Cu toate acestea, multi uita acest lucru atunci cand se afla in procesul de proiectare a site-ului. Daca site-ul dvs. nu este usor de utilizat, vizitatorii vor pleca si veti primi mai putin trafic. Exista mai multe moduri in care va puteti face site-ul foarte usor de utilizat, iar partea cea mai frumoasa este ca nu trebuie sa depuneti mari eforturi pentru a face acest lucru:

- Adaugati o caseta de cautare;
- Creati un sistem de navigare care permite utilizatorilor sa navigheze rapid si usor prin site-ul dvs.;
- Creati o sectiune FAQ separata pe mai multe domenii si care ofera raspunsuri la intrebarile vizitatorilor dvs.;
- Utilizati un font de dimensiune medie;
- Furnizati informatii detaliate si adaugati imagini atunci cand este necesar.

5) Prea multe anunturi

Publicati anunturi pe site-ul dvs., dar ponderat. Uneori, mai putin inseamna mai mult, asa ca nu va complicati cu plasarea a tone de anunturi diferite pe o singura pagina a site-ului dvs. cand aveti posibilitatea de a raspandi anunturile in mod egal pe toate paginile site-ului dvs. Acest lucru va va permite sa afisati ce anunturi doriti pe site-ul dvs., fara a va speria vizitatorii.

Concluzii

Evitarea acestor greseli comune de web design este destul de simpla, mai ales daca stiti cum sa le preveniti, in primul rand. Pentru a avea un site de succes, trebuie sa va asigurati de urmatoarele:

- Caseta de cautare functioneaza corect;
- Textul este lizibil;
- Listele sunt ordonate frumos;
- Site-ul este usor de utilizat;
- Nu exagerezi cu anunturile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu