miercuri, 28 decembrie 2011

McAfee previzioneaza cele mai mari amentintari din 2012

McAfee a facut publica o lista ce previzioneaza cele mai mari amenintari din 2012, ca parte dintr-o traditie indelungata a comunitatii InfoSec, care evidentiaza cele mai mari obstacole pentru securitatea personala si organizationala din anul care vine.

Iata deci, topul amenintarilor in viziunea McAfee pentru anul 2012:

1) Atacuri industriale

Apa, electricitatea, petrolul si gazele sunt esentiale pentru viata oamenilor de zi cu zi, dar cu toate acestea, multe sisteme industriale nu sunt pregatite corespunzator pentru a combate atacurile cibernetice.

2) Atacuri asupra telefoanelor mobile

In 2012, atacatorii isi vor imbunatati aptitudinile pentru a se orienta spre atacuri de mobile banking. McAfee Labs se asteapta ca atacatorii sa ocoleasca PC-urile si sa ia in vizor aplicatiile de mobile banking, deoarece din ce in ce mai multi utilizatori isi administreaza finantele de pe dispozitive mobile.

3) Hacktivism

McAfee Labs prezice ca in 2012, hackerii isi vor uni fortele online. Astfel, grupul Anonymous se va reinventa sau va disparea. In plus, mai mult ca oricand, vor fi vizate personalitati publice, cum ar fi politicieni, lideri ai industriilor, judecatori, organe de aplicare a legii s.a.

4) Certificate false

Ca urmare a incidentelor din 2011, McAfee Labs se asteapta ca productia si circulatia certificatelor false sa creasca in 2012. Astfel, la scara larga, utilizarea certificatelor digitale frauduloase va afecta infrastructura internetului, precum si siguranta navigarii si a tranzactiilor online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu