joi, 8 decembrie 2011

Cum sa permiteti accesul de la distanta la MySQL, cu ajutorul cPanel

MySQL este un sistem open source de administrare a bazelor de date relationale, care este printre cele mai populare de pe web. De obicei, utilizatorii de web hosting acceseaza MySQL prin intermediul unui panou de control, cum ar fi cPanel, sau prin intermediul unei aplicatii web gratuite, cum ar fi phpMyAdmin. Utilizatorii mai avansati pot administra MySQL din linia de comanda, prin intermediul SSH.

O a treia optiune pentru administrarea MySQL este cea de la distanta. Prin aceasta metoda puteti accesa MySQL prin intermediul software-ului de pe un computer aflat la distanta. Unele instrumente de dezvoltare web includ o optiune pentru administrarea de la distanta a MySQL, şi MySQL Workbench ofera, de asemenea, aceasta optiune. Un alt motiv pentru a permite utilizatorilor sa acceseze MySQL de la distanta este atunci cand serverul web este pe o adresa IP diferita decat cea a serverului de baze de date.

In mod implicit, accesul de la distanta la MySQL este interzis, deoarece este o masura de securitate. In cazul in care un computer care nu este pe localhost incearca sa-l acceseze, acel computer va fi refuzat. Din fericire, cPanel permite adaugarea cu usurinta a utilizatorilor de incredere pe lista administratorilor MySQL. Nu trebuie decat sa urmati aceste instructiuni:

1) Logati-va in cPanel şi derulati in jos la sectiunea "Databases"
2) Faceti click pe butonul "Remote MySQL"
3) Introduceti adresa IP sau numele de domeniu caruia doriti sa ii permiteti accesul
4) Faceti click pe "Add host"

In plus fata de o adresa IP completa, puteti acorda de asemenea acces unei game intregi de IP-uri. De exemplu:. 192.68.0.% - orice adresa IP care se potriveste cu acest sablon va avea acces la MySQL, asa ca aveti grija. De asemenea, daca incercati sa accesati MySQL de acasa si aveti o adresa IP dinamica, va trebui sa modificati aceasta setare ori de cate ori vi se modifica si adresa dvs. IP. Mai mult decat atat, daca accesati baza de date de pe un site care se afla pe un cont de shared hosting, acesta ar putea partaja adresa sa IP cu alte site-uri. In acest caz, utilizati numele de domeniu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu