vineri, 23 decembrie 2011

GoDaddy este boicotat pentru ca sustine SOPA

Compania de web hosting, GoDaddy, este boicotata dupa ce a figurat pe o lista de sustinatori ai controversatului Act de Oprire a Pirateriei Online (SOPA).

Ben Huh, CEO al Cheezburger, care detine mai multe site-uri umoristice, a declarat intr-un mesaj pe Twitter: "Ne vom muta cele 1000 de domenii de la @godaddy daca nu renuntati la a mai sprijini SOPA. Ne place de voi, dar SOPA este cancerul internetului liber."

SOPA, care a fost introdus in Camera Reprezentantilor din SUA la sfarsitul lunii octombrie, ar permite Departamentului de Justitie al SUA (DOJ) si detinatorilor drepturilor de autor sa solicite instantei de judecata blocarea procesoarelor de plata si a retelelor de publicitate online pentru a nu putea face afaceri cu site-uri externe acuzate de incalcarea drepturilor de autor. Ordinele instantei de judecata emise la cererea DOJ ar putea de asemenea sa:

- blocheze conectarea motoarelor de cautare la site-uri care incalca drepturile de autor;
- ceara registrarilor de nume de domenii oprirea rezolvarii interogarilor care directioneaza trafic catre site-uri care incalca drepturile de autor;
- solicite furnizorilor de servicii de internet sa blocheze accesul pe baza de abonament la site-uri acuzate de incalcarea drepturilor de autor.

Un site ce boicoteaza compania de web hosting, GoDaddy, a fost infiintat pentru a colecta declaratiile de a boicota si de a transfera domenii gazduide de GoDaddy. Pe site scrie ca "GoDaddy a facut public sprijinul lor pentru Actul de Oprire a Pirateriei Online sau SOPA. Daca lucrati pe internet si faceti afaceri cu GoDaddy, inseamna ca sprijiniti o companie care lucreaza impotriva intereselor dvs."

Ca raspuns, GoDaddy a trimis mesaje pe Twitter solicitand clientilor sai sa intre pe blogul companiei pentru a vedea exact care este pozitia sa fata de SOPA. "Am lucrat cu Comitetul Judiciar al SUA pentru a face modificările pe care noi le credem că sunt necesare si am incercat sa colaboram cu restul de lideri din ecosistemul internetului pentru a ne asigura ca versiunea finala a proiectului de lege este acceptabilă pentru toti cei implicati", a spus compania de web hosting intr-un post pe blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu