marți, 29 noiembrie 2011

Autoritatile federale din SUA au inchis 150 de site-uri acuzate ca vindeau produse contrafacute

Autoritatile federale din SUA au suspendat numele de domenii a 150 de site-uri acuzate ca au vandut produse contrafacute, printre care tricouri sport, genti de mana si pantofi. Suspendarea acestor domenii face parte din "Operation In Our Sites", un efort coordonat care implica Departamentul de Justitie al SUA, U.S. Immigration and Customs Enforcement's (ICE), Homeland Security Investigations (HSI), Centrul National de aparare a drepturilor proprietatii intelectuale (IPR Center) si FBI-ul.

"Prin aceasta operatiune, ii luam in vizor pe cei ce vand marfuri contrafacute pentru castigul lor personal, in timp afecteaza economia tarii noastre si duce la pierderea de locuri de munca. Incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala este o infractiune ce aduce un prejudiciu atat intreprinderilor cat si consumatorilor deopotriva, impiedicand dezvoltarea economica si stabilitatea financiara. Speram ca am transmis un mesaj clar celor rau intentionati si vom ramane vigilenti in a ne proteja consumatorii si siguranta publica, prin aplicarea legii." a declarat procurorul general Eric Holder.

Cele 150 de domenii suspendate sunt in prezent in custodia guvernului federal, in timp ce vizitatorii acestor site-uri sunt intampinati de un banner ce informeaza publicul ca incalcarea drepturilor de autor este o infractiune ce se pedepseste cu inchisoarea.

Inca de la lansarea controversata a operatiunii in iunie 2010, IPR Center a suspendat 350 de nume de domenii, bannerele de sechestru puse pe acestea fiind vizualizate de 77 de milioane de ori. Din cele 350 de nume de domenii, 116 au fost retinute de guvernul american.

Proprietarii site-urilor suspendate vor avea la dispozitie 60 de zile pentru a contesta decizia in instantele de judecata din SUA. Totusi, proprietatii ultimelor 200 de capturi nu au contestat decizia.

"Din ce in ce mai multi americani isi fac online cumparaturile de sarbatori, iar ei nu isi dau seama ca achizitionarea marfurilor contrafacute duce la pierderea locurilor de munca, la furtul profiturilor companiilor americane, si prin urmare, consumatorii americani primesc produse de calitate inferioara. Ramificatiile pot fi chiar mai mari, deoarece profiturile realizate din aceste tipuri de activitati ilegale duc de multe ori la crearea altor tipuri de crima organizata." a declarat directorul ICE, John Morton.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu