luni, 14 noiembrie 2011

Intrebari pe care ar trebui sa le puneti inainte de a cumpara un pachet de hosting, partea I

Website-urile sunt esentiale pentru mediul de afaceri. Orice pas gresit v-ar putea costa bani, dar v-ar putea afecta in mod negativ si reputatia. Venim in intampinarea dvs. cu 36 de intrebari din 10 domenii diferite pe care ar trebui sa le adresati companiei de web hosting de la care doriti sa achizitionati un pachet de hosting. In funtie de raspunsurile pe care le primiti, puteti determina daca aceasta este sau nu solutia potrivita pentru website-ul dvs.

I) Asistenta tehnica

Suportul tehnic ar trebui sa fie usor accesibil. Timpul mediu de asteptare nu trebuie sa depaseasca cateva minute. Daca timpul de asteptare pentru a primit suport este lung, acest lucru înseamna ca exista o multime de probleme legate de produsele companiei respective sau ca personalul de suport tehnic este insuficient.

1. Cat de bine pregatit este departamentul de suport tehnic?
2. Ce acopera suportul tehnic?
3. Cand este diponibil suportul tehnic?
4. Suportul tehnic presupune costuri suplimentare?

II) Securitate

Serverele dedicate de hosting ar trebui sa fie amplasate in datacentere si sa aibe backup-uri multiple. Serverele ar trebui sa fie, de asemenea, protejate cu un firewall. In cazul în care site-ul dvs. se afla intr-un astfel de mediu, aceasta inseamna ca sunteti protejat impotriva oricarei caderi de tensiune, dezastre naturale sau persoane care incearca sa va fure informatiile. Puteti verifica cat de multe servere detine o companie de hosting, cerandu-le portofoliul de hosting. Apoi mergeti la http://whois.sc si introduceti o adresa web din portofoliu. Whois va va spune cate site-uri au hosting-ul la acea companie. Optati pentru o companie care ofera hosting la cel putin cateva sute de site-uri.

5. Cat de securizat va fi site-ul dvs.?
6. Ce tip de protectie va avea?
7. Ce masuri de protectie sunt luate pentru a preveni utilizatorii neautorizati sa compromita integritatea site-ului dvs.?

III) Spatiu de stocare

Spatiul de stocare oferit pentru site-ul dvs. este legat de scalabilitatea acestuia. Asigurati-va ca aveti suficient spatiu nu numai pentru a construi site-ul dvs. actual ci si pentru a-l putea extinde în viitor.

8. Cat de mult spatiu de stocare vi se ofera?
9. Cat spatiu de stocare este necesar pentru un site obisnuit? (de obicei intre 20-30 MB.)
10. Vi se ofera suficienti MB suplimentari pentru ca site-ul dvs. sa poata creste? (100 MB este un bun punct de plecare)

IV) Domenii

Obtinerea unui nume de domeniu pentru afacerea dvs. reprezinta unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faceti.

11. Compania de hosting web poate inregistra numele de domeniu?
12. Cat timp va dura aceasta operatiune?
13. Implica costuri suplimentare?

V) Design

Exista 3 optiuni de baza pentru web design. 1) Angajati un dezvoltator web pentru a proiecta integral site-ul dvs. 2) O solutie pe baza de sablon care este ieftine, dar modificarile sunt limitate. 3) O solutie pe baza de tabel unde continutul initial este furnizat de compania de web hosting, dar totul, inclusiv aspectul poate fi schimbat. Asigurati-va daca ceea ce ati ales este solutia ideala pentru dvs.

14. Au un editor de site-uri pe care il puteti folosi cu usurinta?
15. De ce tip de background aveti nevoie pentru a proiecta site-ul dvs.?
16. Aveti control intern asupra continutului si actualizarilor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu