miercuri, 16 noiembrie 2011

Sfaturi de baza pentru securitatea site-ului dvs.

O multime de proprietari de site-uri cred ca securitatea site-ul lor este responsabilitatea furnizorului de web hosting. Totusi, aceasta ipoteza este de multe ori falsa. In timp ce furnizorul de hosting va fi de obicei responsabil pentru serverul pe care este gazduit site-ul dvs., securitatea acestuia in sine se afla in mainile dvs.

Atacurile cibernetice au adesea ca tinta fie un server dedicat sau VPS, fie un anumit site specific, iar vulnerabilitati de securitate ar putea exista la una din ele sau chiar la ambele. De fapt, multe atacuri impotriva serverelor provin dintr-o bresa de securitate din software-ul site-ului, care poate conferi unui atacator accesul la contul de hosting al proprietarului sau chiar la server. Prin urmare, securitatea site-ului este la fel de importanta ca si securitatea
serverului. Iata cateva sfaturi de baza pentru a va ajuta sa mentineti securitatea site-ul dvs.

1) Schimbati-va parola in mod regulat. Alegeti o parola relativ sigura dar usor de retinut.

2) Pastrati software-ul site-ul updatat

Daca utilizati aplicatii dinamice pe site-ul dvs., cum ar fi cele care ruleaza PHP, MySQL, Perl, etc, trebuie sa le pastrati updatate in mod activ cu patch-uri si upgrade-uri furnizate de dezvoltatori. In special la aplicatiile web open-source (gratuite), problemele de securitate apar tot timpul, iar dezvoltatorii creaza patch-uri pentru a le rezolva. Daca rulati un software care nu mai este suportat de catre dezvoltatorii sai, atunci luati in considerare utilizarea unui software alternativ sau angajati o echipa de dezvoltatori proprie care poate rezolva problemele de securitate.

3) Asigurati-va ca nu aveti virusi

Credeti sau nu, multe site-uri au fost compromise in 2009 si 2010 din cauza unui anumit virus care fura datele de autentificare de la clientii FTP si le trimitea hackerilor. Apoi hackerii foloseau programe automatizate pentru a dobori site-urile respective. Ar trebui sa aveti instalat un program antivirus pe orice computer de pe care se acceseaza parti securizate ale site-ului dvs., si de asemenea, asigurati-va ca acele parti din site-ul dvs. sunt accesate prin intermediul unei conexiuni SSL criptate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu