vineri, 5 august 2011

iPhone conduce pe piata smartphone-urilor dar nu si pe cea a platformelor

Clasamanetul primilor 5 furnizori de smartphone-uri s-ar putea schimba datorita competitiei agresive, noteaza IDC.

Apple a devenit producatorul de smartphone-uri numarul unu la nivel global pentru prima data in al doilea trimestru al lui 2011, a confirmat IDC. Apple a livrat 20.3 milioane de iPhone-uri in al doilea trimestru, fata de Samsung, Nokia, RIM, HTC si altele, in aceasta ordine.

In primul trimestru al anului 2011, Apple a livrat 18.7 milioane iPhone-uri, situandu-se in spatele lui Nokia care a livrat 24.2 milioane de smartphone-uri. De notat este faptul ca Nokia trece printr-o tranzitie la platforma Windows Phone, renuntand la dispozitivele sale Symbian. Dar telefoanele cu Windows Phone nu vor aparea decat la sfarsitul acestui an.

"Piata smartphone-urilor si-a incoronat un nou lider, in al doilea trimestru, iar numele sau este Apple", a spus Ramon Llamas, analist IDC. El a spus ca Apple a facut pasi uriasi de la lansarea iPhone-ului in 2007.

"Cererea a fost atat de mare incat chiar modele mai vechi de iPhone care au iesit de unul sau doi ani sunt inca in curs de cautare", a remarcat Llamas.
Alte companii de cercetare de piata au remarcat urcarea Apple in top, inclusiv Strategy Analytics.

In timp ce Apple este in top ca producator de smartphone-uri, software-ul iOS nu este lider la nivel global. Acest loc este ocupat de Android, care este utilizat de mai multi producatori, printre care Samsung si HTC. IDC va prezenta un raport privind totalurile de platforme livrate pentru al doilea trimestru, in septembrie, a declarat Llamas intr-un e-mail. Android a ajuns pentru prima data pe primul loc in al patrulea trimestru al anului 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu