miercuri, 24 august 2011

Beneficiile domeniilor specifice unei tari

Atunci cand vreti sa inregistrati un nume de domeniu, va uitati, probabil, dupa o extensie .com sau va decideti sa va multumiti cu una .net daca prima alegere nu este disponibila. Acest lucru este foarte usor de inteles dat fiind ca ambele confera profesionalism si credibilitate prezentei dvs. pe internet. Desi niciuna dintre aceste extensii nu reprezinta o alegere proasta, exista mai multe motive sa luati in considerare inregistrarea unui domeniu specific tarii dvs.



1. Maximizati potentialul firmei dvs.



Atunci cand doriti sa aveti avantaje multiple, puteti lua in considerare inregistrarea atat a unei extensii specifice tarii dvs., cat si o extensie traditionala, cum ar fi .com sau .net. Aceasta este o miscare simpla, dar strategica, care face ca afacerea dvs. sa fie mai atragatoare atat pentru publicul national cat si cel international. Ar trebui sa nu treceti cu vederea potentialul vanzarilor dvs. ce ar putea rezulta dintr-un nume de domeniu si tot ce trebuie facut este o mica investitie intr-un un nume de domeniu suplimentar care v-ar putea aduce beneficii enorme.



2. Beneficii SEO



Exista multe cazuri in care majoritatea motoarelor de cautare importante vor oferi o pozitionare mai buna in clasamentul lor paginilor web care au extensii specifice tarii de origine. De exemplu, daca un utilizator de internet din Romania este in cautarea de consultanta privind serviciile de web hosting din tara respectiva, site-ul megahost.ro poate avea un rang mai mare decat un alt site ce are o extensie .com si ofera acelasi tip de consultanta.



3. Sporiti increderea clientilor



Avand un nume de domeniu specific tarii dvs. poate contribui la cresterea increderii clientilor, deoarece multi dintre ei se simt mai confortabil atunci cand cumpara de la comercianti locali. Astfel, le vine mult mai usor sa-si urmareasca achizitiile facute si sa adreseze orice intrebari sau nelamuriri cu privire la produs. Chiar daca afacerea este condusa zilnic la nivel international, unii clienti ar dori doar sa stie ca au de a face cu cineva care locuieste in aceeasi tara, decat cu cineva care opereaza intr-o tara straina.



4. Identificati mai bine clientii dvs.



Un alt beneficiu al numelor de domenii specifice unei tari este posibilitatea de a identifica precis unde sunt localizati clientii dvs. Acestea fac lucrurile sa fie mai convenabile atat pentru dvs. cat si pentru client. Aveti posibilitatea sa afisati cu usurinta produsele si serviciile destinate cumparatorilor dintr-o anumita regiune astfel incat clientii nu trebuie sa isi faca griji cu privire la alegerea zonei geografice in care se afla. Din nou, acest lucru confera site-ul dvs. increderea de care are nevoie astfel incat clientii sa se simta in siguranta atunci cand fac afaceri cu dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu