miercuri, 17 august 2011

Hosting dedicat - administrat sau neadministrat?

Hosting-ul dedicat este un tip de serviciu de hosting in care un server este prevazut in mod special pentru un singur client, care il poate controla si accesa ca si cum l-ar avea acasa. In acest caz, clientul plateste pentru acest serviciu, iar furnizorul va oferi tot ce este necesar, cum ar fi server-ul, software-ul, precum si sistemul de operare necesar, impreuna cu o conexiune stabila pentru a rula aceste servere 24/7.


Acest mediu este, in principiu, recomandat pentru acei proprietarii si developeri web care detin mai multe afaceri sau chiar site-uri personale, deoarece acest mediu promite un control total al site-urilor, spatiu mare pe disc si volume mari de trafic. Acest lucru este cu siguranta o cale de iesire din shared hosting, unde aveti de infruntat concurenta in ceea ce priveste spatiul de pe disc, latimea de banda si conectivitate si alti clienti care impartasesc acelasi server cu dvs.


La fel ca la shared hosting, furnizorii de hosting ofera, de asemenea, planuri diferite pentru serviciul de hosting dedicat. Pentru a alege ce vi se potriveste cel mai bine, va trebui sa cantariti bine optiunile si sa luati in considerare nivelul de sprijin, pachetele, preturile, precum si serviciile de care aveti nevoie. In primul rand trebuie luat in considerare tipul de server dedicat de care aveti nevoie - administrat sau neadministrat.


Hosting dedicat administrat


Daca detineti o afacere uriasa si nu aveti timp pentru a administra un server fizic pe cont propriu, atunci hosting-ul dedicat administrat este pentru dvs. In acest caz, serverele vor fi pastrate si monitorizate intr-un data center de catre furnizorul de hosting, impreuna cu backup-uri, actualizari de software, firewall si management al securitatii. Acesta va depana si rezolva orice problema care apare, si va ofera suport 24/7/365.


Hosting dedicat neadministrat


Hosting-ul dedicat neadministrat, pe de alta parte, in timp ce ofera resursele fizice de care aveti nevoie (server, conectivitate si sistemul de operare), precum si acces de la distanta la server, dvs. sunteti cel care va trebui sa aveti grija de toate acestea. Trebuie sa administrati server-ul, sa updatati software-ul, si sa depanati - ceea ce inseamna ca trebuie sa aveti competentele tehnice necesare sau sa angajati un administrator de server. Acest lucru ar putea fi mai ieftin decat hosting-ul administrat, cu toate acestea, angajarea unui administrator de server este de asemenea costisitoare si ar putea compromite viteza si gestionarea site-urilor dvs. in cazul in care persoana respectiva isi da demisia, ceea ce inseamna ca va trebui sa treceti iar prin tot procesul de angajare a unui nou tehnician. Acest proces dureaza destul timp, timp in care pot aparea probleme, care, lasate nerezolvate, va pot compromite afacerea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu