joi, 18 august 2011

Cea mai mare greseala pe care LG a facut-o vreodata

Stiati ca LG trebuia sa fie primul producator de telefon Android din lume? Aceasta este vestea cea mare care circula pe internet astazi, dupa ce a iesit la lumina intr-un articol publicat de Wall Street Journal. Dar, aparent, compania s-a oprit si s-a retras din afacere, lasand pe Google sa-si gaseasca un alt partener pentru a face cunostinta intregii planete cu noul Android.

Acel partener avea sa devina HTC, o companie de care nimeni din SUA nu mai auzise vreodata.



Astfel, s-a nascut G1 si aproape instantaneu HTC a ajuns la statutul de superstar. Astazi, HTC este unul dintre producatorii cei mai apreciati de telefoane Android.



HTC este acum un producator de telefoane Android mai favorizat decat LG. In cazul in care LG ar fi dus la capat planurile sale de a face primul telefon Android, nu exista niciun dubiu ca ar fi avut succes pe piata cum are HTC in prezent.



Deci, de ce LG a dat înapoi ?



Articolul Wall Street Journal sugereaza ca au existat dezacorduri cu privire la cum ar trebui sa fie design-ul telefonului. Cu zeci de ani de experienta in fabricarea telefoanelor mobile, LG se loveste de lipsa totala de experienta a lui Google pe o astfel de o piata si nu ajung la un acord comun.

Intre timp, HTC, care era probabil disperat sa faca senzatie in Statele Unite, a fost mai maleabil ca LG si a cedat la orice cereri pe care Google le-a avut. Restul, cum se spune, este istorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu