marți, 30 august 2011

Cat de periculos este navigatul pe internet?

Website-urile va pot infecta PC-ul. Si da, este adevarat ca site-urile pentru adulti au mai multe sanse sa va creeze probleme. Dar puteti de asemenea sa luati un malware si de pe un site respectabil. In cele mai multe cazuri, site-ul a fost compromis iar proprietarul sau se face vinovat de practici de securitate slabe.



Conform unui studiu realizat anul trecut de catre Workshop on the Economics of Information Security, 11,4 % din site-urile pentru adulti cu taxa si 34.2 % din cele gratuite "utilizeaza metode si tehnici indoielnice care pot fi cel mai bine descrise ca fiind "dubioase"". Acestea includ trucuri cum ar fi preluarea browser-ul dvs., astfel incat sa nu puteti parasi cu usurinta site-ul. Dar numai 3.23 %, de fapt "declanseaza comportamente malitioase, cum ar fi code execution, modificari de registrii sau descarcari neautorizate." In 98.2 % din aceste cazuri, site-ul apare ca fiind compromis si nu este un purtator intentionat de malware.



Trebuie remarcat faptul ca modurile private de navigare gasite in browserele moderne (numit InPrivate in Internet Explorer, Private Browsing in Firefox si modul Incognito in Chrome) nu sunt de niciun ajutor in aceasta situatie. Browser-ul nu va tine evidenta site-urilor pe care le vizitati in acest mod, dar site-urile va pot face rau la fel de mult ca si in cazul unei navigari normale.



Dar puteti elimina toate aceste pericole urmand aceste reguli:



1. Pastrati software-ul de securitate, inclusiv firewall-ul la zi.



2. Pastrati browser-ul la zi.



3. Daca un browser va avertizeaza ca o pagina web este periculoasa, nu vizitati pagina respectiva, chiar daca stiti ca este detinuta de oameni de incredere.



4. Scanati harddisk-ul in mod regulat cu programe anti-virus, anti-spyware, etc.



5. Daca sunteti cu adevarat paranoic despre un site, fie nu-l vizitati, sau boot-ati cu un CD Linux sau o unitate flash si accesati site-ul fara a folosi Windows.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu