luni, 8 august 2011

Cele mai ridicole dispute dintre Microsoft si Google

1. Batalia pentru Yahoo: 2008-2009

Dintre toate companiile pentru care Google si Microsoft ar fi putut sa se razboiasca, Yahoo pare a fi o alegere ciudata. Si totusi, este exact ceea ce sa intamplat. In primul rand, Google a fost un pic prea fericit cu privire la renuntarea unei preluari a Yahoo de catre Microsoft in 2008. Apoi, Google s-a straduit din greu sa obtina un acord intre ei si Yahoo in 2009. Mai tarziu in acelasi an, Microsoft a reusit in sfarsit sa cumpere Yahoo pentru Bing, un motor de cautare care costa compania inca cateva milioane de dolari pe an, deoarece incearca sa se foloseasca de Bing ca sa bata Google.

2. Bing Bang Boom: 2011

Desigur ca a fost doar inceputul dramei Bing intre aceste doua companii. Potrivit unei postari Google de la inceputul acestui an, Bing Microsoft i-a furat rezultatele de cautare. Microsoft a negat afirmatia, Google a replicat si lupta a inceput in serios.

3. Razboiul e-mail-urilor

Chiar in aceasta luna, Microsoft a lovit din nou sub centura cu un filmulet intitulat "GMailman". Filmuletul critica Google pentru "citirea" e-mail-urilor utilizatorilor pentru anunturile contextuale, aratand cum un postas (GMailman) se uita prin corespondenta cetatenilor. De vreme ce Microsoft nu a lansat oficial filmuletul, cel mai bun loc pentru a viziona filmuletul este, in mod ironic, pe Google's YouTube. Aruncati o privire.
In timp ce filmuletul de la Microsoft poate parea o provocare inutila, acesta a fost lansat, probabil, ca raspuns la scurt-metrajul lansat recent de Google pentru a discredita Hotmail si de a-i convinge pe cei ce nu stiu de Gmail sa schimbe taberele.

4. Problemele de securitate ale Microsoft Internet Explorer: 2006-2011

Michal Zalewski este un hacker cunoscut, care a publicat informatii despre defecte de securitate in Internet Explorer (IE), inca din 2006. Alertele de securitate ale lui Zalewski sunt aproape intotdeauna corecte, si par sa prinda adesea pe Microsoft si Mozilla cu garda jos. Fireste ca Microsoft a respins declaratiille lui Zalewski de-a lungul anilor si a declarat public de mai multe ori ca punerea acestor informatii la dispozitia publicului, unde hackerii le pot accesa, face ca utilizatorii de IE sa nu mai fie in siguranta.

Microsoft parea fericit sa se lupte cu el, dar Google a avut o alta idee: l-a angajat. Zalewski este acum un inginer Google cu drepturi depline si tot el a publicat vulnerabilitati de securitate recente ale IE in ianuarie. Microsoft, bineinteles ca nu se mai bucura de sfaturile lui Zalewski privind vulnerabilitatile de securitate cu atat mai putin acum cand acestea vin de la un angajat al unuia dintre cei mai mari concurenti ai sai.

5. Razboiul brevetelor

Desigur, nu putem incheia articolul fara sa mentionam cea mai recenta si cea mai mare disputa a celor doi giganti. Avocatul Google, David Drummond a afirmat ca Microsoft este determinat sa distruga platforma Android intentand procese inutile cu privire la "brevete false."
Chiar daca disputa brevetelor de inventie a facut deja ca Google sa arate rau, Microsoft, bineinteles, a trebuit sa spuna tuturor partea proprie a povestii.
In doar doua zile a acestei luni, Microsoft si Google s-au contrazis vehement de mai multe ori cu privire la problema brevetarii software-ului Android.

Singura modalitate ca totul sa devina si mai ridicol este daca Microsoft ar contesta brevetarea de catre Google a "Google Doodles". Cine stie, poate ca acesta este urmatorul pas in razboiul lung si ridicol dintre aceste doua companii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu