miercuri, 3 august 2011

Android obtine aproape 50% din cota de piata globala a smartphone-urilor

Platforma Android a captat 48% din piata smartphone in trimestrul 2 din 2011, atingand cea mai mare cota de piata din toate timpurile, conform unui raport instituit de catre Canalys, firma de cercetare a pietei.

Platforma a facut progrese importante in decursul anului trecut, depasind Symbian în trimestrul 4 din 2010, pentru a deveni platforma de top a smartphone-urilor, reprezentand o cota de piata de 32,9% la acel moment.

Dominatia smartphone-urilor continua sa creasca rapid in întreaga lume, ajungand la un total de 107.7 milioane de unitati livrate in trimestrul 2 din 2011, reprezentand o crestere anula de 73%.

Telefoanele Android au fost cele mai livrate smartphone-uri în trimestrul 2 din 2011, livrarile crescand cu 379% de la an la an si ajungand la un total de 51.9 milioane de unitati livrate. Raportul citeaza ca smartphone-urile pe platforma Android provin de la furnizori celebri cum ar fi Samsung, HTC, LG, Motorola, Sony Ericsson, Huawei si ZTE, ceea ce ajuta la cresterea popularitatii platformei.

Apple, de asemenea, s-a descurcat bine cu platforma iOS reusind sa o depaseasca pe cea de la Nokia (Symbian) si sa urce de pe locul 3 pe locul 2. Un total de 20,3 milioane de iPhone-uri au fost livrate si Apple a obtinut o cota de piata de 19%. Apple a devenit, de asemenea, lider la nivel mondial in furnizarea de smartphone-uri, luand locul celor de la Nokia, care au ocupat mult timp aceasta pozitie.

Samsung a intrecut, de asemenea, Nokia, care s-a confruntat cu o scadere rapida a cererii pe mai multe piete. Cu toate acestea, Nokia inca se tine tare pe pietele emergente, inclusiv cele din Brazilia, Rusia, India si China.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu