vineri, 19 august 2011

Google+ suspenda profilele utilizatorilor care folosesc pseudonime

Serviciul de socializare de la Google, Google+, a decis sa interzica utilizarea pseudonimelor si a poreclelor in locul numelor reale. Totusi, utilizatorii nu vor fi imediat suspendati pentru incalcarea politicii de folosire a numelor comune.


Schimbarea vine la cateva saptamani dupa ce Google a fost criticat pentru suspendarea a nenumarate conturi care au incalcat politica de folosire a numelor comune. Datorita acestei politici, conceputa pentru a combate spam-ul si a preveni crearea de profile false, Google+ a suspendat mai multe profile ale unor utilizatori importanti doar pentru ca acestia si-au utilizat renumitul pseudonim in loc de numele real. Aceasta a dus la o avalansa de critici si intrebari cu privire la problemele de siguranta.


Asta nu a oprit compania Google sa ia decizia de a elimina utilizarea pseudonimelor in reteaua sa de socializare. Managerul de productie al Google+, Saurabh Sharma a explicat ca decizia a fost luata "pentru a face conectarea intre oamenii de pe internet sa semene mai mult cu conectarea intre oamenii din lumea reala".


Sharma a anuntat, de asemenea, o schimbare - in loc sa suspende imediat conturile ce incalca politica Google+, compania va oferi utilizatorilor o perioada de gratie de patru zile pentru ca acestia sa-si stabileasca cum se cuvine numele profilului.


"In aceasta perioada de gratie, puteti continua sa utilizati Google + ca de obicei", a declarat Sharma. "Suntem in speranta ca utilizatorii cei mai afectati vor fi in masura sa stabileasca rapid si corect numele lor, in timp ce continua sa se bucure de tot ceea ce Google+ are de oferit."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu