joi, 11 august 2011

Cele mai mari amenintari ale prezentului pentru furnizorii de web hosting

Miercuri, 10 august, a avut loc cea de-a doua si ultima sesiune de la conferinta HostingCon 2011, unde, Michael Lin, vice presedinte al managementului productiei Symantec (www.symantec.com) a vorbit despre amenintarile de top ale prezentului pentru furnizorii de web hosting, si modul in care amenintarile s-au schimbat in ultimii ani. El a insistat asupra firmelor mici si mijlocii, deoarece afacerile mici au nevoie ca securizarea sa fie cat mai simpla si usor de gestionat.


Lin spune ca hackerii obisnuiau in trecut sa incerce doar sa-si creeze o reputatie pe internet prin ceea ce faceau, dar acum criminalitatea informatica a ajuns sa cuprinda un ansamblu foarte mare de atacuri malitioase lansate pe internet, la scara globala, asupra furnizorilor de web hosting.
Diferenta, precizeaza Lin, este ca in ziua de azi atacurile sunt mai mult de tipul razboiului cibernetic, spionaj cibernetic si sunt extrem de sofisticate.
De asemenea, Lin spune ca in trecut, majoritatea atacurilor cibernetice ajungeau sa fie atat de cunoscute si mediatizate la scara mondiala, intrucat acum o multime de atacuri au ajuns sa ramana necunoscute, datorita vigilentei atacatorilor. El a folosit atacul Stuxnet ca exemplu de cat de sofisticate au ajuns sa fie atacurile cibernetice in prezent. Stuxnet a inceput ca un cod malitios pe o unitate flash drive, care in cele din urma a taiat alimentarea cu energie a instalatiilor nucleare.


"Metodele de atac devin atat de sofisticate incat daca hackerii pot lansa aceste atacuri impotriva centralelor nucleare, atunci le pot lansa foarte usor si impotriva furnizorilor de web hosting, spune Lin.


Aproximativ 90 la suta dintre atacuri au ca tinta obtinerea informatiilor secrete ale companiilor, iar aproximativ 40 la suta dintre atacuri pleaca de la angajati din cadrul companiilor, cea mai mare parte a lor nestiind acest lucru, spune Lin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu