vineri, 26 august 2011

4 motive pentru a utiliza GroupMe la locul de munca

Skype, pe care Microsoft l-a cumparat in luna mai, a declarat ca va cumpara serviciul de mesagerie, GroupMe. GroupMe, creat anul trecut la Techcrunch Disrupt Hackathon se zvoneste ca ar valora aproximativ 85 de milioane de dolari, conform AllthingsD. Pentru moment, GroupMe va ramane o aplicatie independenta, potrivit companiei, dar se asteapta schimbari.



Mesageria GroupMe functioneaza prin asocierea unui numar fiecararui grup. Utilizatorii pot trimite sau da mai departe mesaje text catre acel numar, comunicand astfel cu intregul grup. Puteti utiliza GroupMe fie ca serviciu data, fie ca serviciu de mesagerie si puteti comuta intre cele doua. Daca sunteti la un concert sau participati la un eveniment sportiv unde latimea de banda este inaccesibila, GroupMe va solicita in mod automat sa comutati la versiunea SMS. Destul de ingenios.



Skype a devenit un instrument de comunicare apreciat, nu doar datorita apelurilor gratuite sau ieftine, dar, de asemenea, pentru comunicarea de afaceri. GroupMe, in mod similar, ofera beneficii neasteptate intreprinderilor mici ce cauta sa economiseasca bani si sa fluidizeze comunicarea.



Deci care ar fi cele 4 motive de a utiliza GroupMe la locul de munca?



1. Economisiti bani



Dupa cum s-a mentionat mai sus, GroupMe poate lucra fie ca serviciu data, fie ca serviciu de mesagerie. Mesajele text sunt costisitoare si taxele sale se aduna rapid, mai ales atunci cand sunteti incercarea de a retransmite informatiile la mai multe persoane (care este dificil de realizat, unul cate unul). Dar mesajele data sunt mult mai ieftine decat cele text, si aveti aceasta optiune.



2. Puteti crea grupuri



Aveti posibilitatea sa creati grupuri in intreaga companie, pentru anumite departamente, sau intre persoane fizice alese de dvs. care au nevoie de comunicare instant in orice moment. Luati ca exemplu un hotel, unde mai multe departamente trebuie sa participe la asigurarea bunastarii clientilor. Un grup ar putea sa se asigure de sederea cat mai placuta a unui invitat VIP, astfel incat toate departamentele corespunzatoare ar fi capabile sa se ocupe imediat de problemele neasteptate ce pot aparea in cazul clientului respectiv. Chiar si fara un obiectiv anume, crearea unui grup va promova comunicarea intre angajati.



3. Administrarea usoara a grupurilor



Caracteristica GroupMe's Questions va permite sa trimiteti rapid un mesaj catre un anumit grup sau individ. Acest lucru va ofera dvs., ca sef, capacitatea de a ajunge la anumite persoane din grup sau de a pune intrebari pentru a va asigura ca grupul isi face treaba cum se cuvine. Atunci cand un membru doreste sa paraseasca un grup, trebuie doar sa introduca codul "# exit".



4. Realizati cu usurinta conferinte telefonice



Nu exista coduri si nici numerele suplimentare de retinut. Doar apelati numarul grupului si toata lumea va va auzi. Mai usor de atat nu se poate.



GroupMe poate parea la inceput un serviciu amuzant pentru a fi utilizat in intreprinderile mici. La urma urmei, a fost creat si comercializat ca un serviciu care permite prietenilor dvs. sa se organizeze si sa se simta bine impreuna.



Dar atunci cand luati in considerare utilitatea de a crea grupuri de comunicare instantanee intre departamente sau echipe, vezi vedea cat de util poate fi GroupMe pentru mediul de afaceri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu