luni, 25 iunie 2012

Twitter a fost picat din cauza unui bug

Joia trecuta, renumita retea de social networking Twitter nu a functionat cateva minute din cauza a ceea ce compania a etichetat ca fiind un "cascading bug". Problema a aparut initial la ora 9:00 AM ora Pacificului, iar compania a fost capabila sa demareze o recuperare completa aproape 2 ore mai tarziu.

Deci, ce este mai exact un "cascading bug"? Twitter a explicat problema intr-un post pe blog.

"Un "cascading bug" este un bug al carui efect nu este limitat la un anumit element de software, ci mai degraba are un efect de "cascada" ce afecteaza si alte elemente de asemenea. Una dintre caracteristicile unei astfel de bug este ca acesta poate avea un impact semnificativ asupra tuturor utilizatorilor, la nivel mondial, cum a fost si cazul de astazi", a comentat site-ul social.

Intre timp, pentru a aborda problema, Twitter a declarat ca a revenit temporar la o versiune mai veche si stabila a platformei sale.

Initial aparusera unele zvonuri care sustineau ca site-ul a fost spart, o idee pe care compania a negat-o vehement, in ciuda faptului ca organizatia de hacktivisti UGNazi si-a asumat raspunderea.

Site-ul a mai avut intreruperi si in trecut, cand afisa mesajul "Twitter is over capacity", multi utilizatori ironizand situatia si numind Twitter o "balena esuata". Cu toate acestea, site-ul a adus imbunatatiri recente uptime-ului sau.

"In ultimele 6 luni, ne-am bucurat de cea mai mare fiabilitate si stabilitate pe care site-ul a avut-o vreodata: cel putin 99.96%, si adesea de 99,99%. in termeni simpli, aceasta inseamna ca in 24 de ore, twitter.com a fost stabil si la dispozitia tuturor pentru aproximativ 23 de ore, 59 minute si 40 de secunde. Nu si astazi", scrie pe blogul Twitter.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu