joi, 7 iunie 2012

6,5 milioane de parole de pe LinkedIn au fost compromise

Aveti cont pe LinkedIn? Daca da, schimbati-va parola urgent, deoarece hackerii au compromis reteaua sociala si au expus aproximativ 6,5 milioane de parole de cont. Avand in vedere faptul ca LinkedIn are peste 100 de milioane de utilizatori inregistrati, aceasta ar fi doar o "mica" parte, presupunand ca parolele furate apartin intr-adevar retelei de socializare. Dar priviti partea buna. Probabil ca folositi aceeasi parola pe LinkedIn de mai mult timp, si cel mai probabil ca o folositi pe multe site-uri si servicii de retele sociale. Prin urmare, aceasta este o oportunitate perfecta de a va schimba parola, cel putin pe LinkedIn.

Practicile de securitate standard sugereaza ca ar trebui sa va schimbati parolele periodic. Intervalul de timp poate varia in functie de site sau serviciu, dar la orice cont care are acces la informatii personale sensibile sau date financiare, ar trebui sa-i schimbati parola cel putin o data la 90 de zile. In acest fel veti fi mereu cu un pas inaintea oricarui atac ce are ca scop furtul de parole, cum ar fi acesta.

De asemenea, este recomandat sa nu se foloseasca aceeasi parola pe conturi diferite. In cazul in care, sa zicem ca hackerii au acum parola dvs. de pe LinkedIn, acest lucru nu ar trebui sa insemne ca au acces imediat si la contul dvs. de Facebook, e-mail, Twitter, contul bancar sau alte site-uri. Cu cat informatiile detinute pe un site sunt mai valoroase - cum ar fi informatiile de conectare la un cont de investitii sau de pensii - cu atat este mai important sa utilizati o parola unica.

Asa ca nu mai stati pe ganduri si verificati daca intr-adevar v-a fost furata parola contului de LinkedIn. Daca da, atunci trebuie sa o schimbati de urgenta. Click aici pentru a afla cum se schimba parola contului de LinkedIn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu