miercuri, 20 iunie 2012

Google identifica 9.500 de site-uri malware noi in fiecare zi

Nu este niciun secret faptul ca internetul este plin de continut malware, dar Google a publicat marti unele statistici care arata cat de uluitoare este amploarea acestui pericol.

De fapt, Google descopera aproximativ 9500 de site-uri noi malware in fiecare zi, prin intermediul Safe Browsing, conform unei postari a cercetatorului Niels Provos pe blogul Google Security Team.

"Acestea sunt fie site-uri inofensive care au fost compromise de catre autorii de malware, fie site-uri construite special pentru distribuirea de malware sau phishing. In timp ce noi marcam mii de site-uri malware in fiecare zi, ne straduim sa facem acest lucru cat mai corect, si de aceea, alarmele false au fost foarte putine."  a explicat Provos.

Pe langa asta, intre 12 si 14 milioane de cautari Google efectuate in fiecare zi, afiseaza rezultate care includ cel putin un site compromis, spune Google. La aceasta se mai adauga si 300.000 de descarcari zilnice care sunt semnalate ca fiind periculoase, prin intermediul serviciului de protectie implementat in Google Chrome.

Google trimite mii de notificari in fiecare zi catre webmasteri si furnizorii de servicii de internet, iar initiativa Safe Browsing ajuta in prezent la protejarea a aproximativ 600 de milioane de utilizatori Totusi, compania indeamna utilizatorii sa vina in ajutorul sau, luand avertismentele in serios si ajutand la identificarea site-urilor malware, prin selectarea checkbox-ului de pe pagina de alerta din Chrome.

Pentru industria de hosting, proprietarii de site-uri ar trebui sa se inregistreze pe Google Webmaster Tools, spune compania. "Procedand astfel, va putem informa rapid si in orice moment in cazul in care vom gasi cod suspicios pe site-ul dvs.", a explicat Provos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu