vineri, 8 iunie 2012

Go Daddy introduce suport IPv6 pentru VDS

Alaltaieri, furnizorul de web hosting Go Daddy a anuntat ca introduce suport IPv6 pentru servere dedicate virtuale (VDS) pe Linux. Cu alte cuvinte, compania ofera acum o solutie dual-stack de VPS hosting, care va permite utilizatorilor sa fie pregatiti pentru trecerea la IPv6.

Dupa cum bine stim, fiecare dispozitiv care este conectat la internet trebuie sa aiba o adresa IP. Acest lucru este valabil pentru PC-uri, smartphone-uri, tablete, telefoane mobile si miile de servere dedicate din retelele intreprinderilor, deoarece fiecare element unic care este online are nevoie de o adresa unica. Astfel, IPv4, solutia actuala pentru atribuirea acestor adrese unice este pe punctul de a epuiza adresele necesare pentru fiecare astfel de dispozitiv. Deoarece se estimeaza ca traficul de pe internet va fi de 4 ori mai mare in 2016, adresele IPv6 au un rol esential in cresterea si extinderea internetului.

Chiar dinainte de lansarea Linux VPS hosting, Go Daddy era ocupat cu modernizarea sistemelor sale pentru a le pregati pentru implementarea IPv6. Din octombrie 2007, Go Daddy finalizase deja mai multe initiative legate de IPv6.

O astfel de tranzitie nu se poate face peste noapte. In prezent, Go Daddy se ocupa de peste 10 miliarde de interogari DNS pe zi, gazduieste peste 5 milioane de site-uri si administreaza peste 53 de milioane de nume de domenii, ceea ce inseamna ca trebuie sa depuna mult efort pentru a fi in masura sa ofere suport IPv6 de incredere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu