marți, 26 iunie 2012

ICANN suspenda concursul Digital Archery pentru noile extensii de domenii

ICANN a anuntat weekendul acesta suspendarea concursului Digital Archery, un fel de concurs digital de tir cu arcul, ce va decide care cereri de noi extensii de domenii vor fi procesate primele. Viitorul acestui proces de aplicare urmeaza sa fie stabilit, a declarat luni ICANN in timpul unei conferinte de presa de la Praga.

ICANN a primit peste 1.900 de cerei de noi extensii de domenii, cum ar fi ".news", ".sex" sau ".pizza". Cu toate acestea, organizatia poate procesa doar 500 de cereri de-odata, si astfel are nevoie de o modalitate de a determina care cereri sa fie procesate primele. Conform ICANN, dureza aproximativ 5 luni pentru a evalua fiecare lot format din 500 de extensii, oferind astfel un avantaj companiilor care reusesc sa ajunga in primul lot.

Metoda de departajare aleasa initial, Digital Archery, este un concurs online pentru solicitantii de extensii noi de domenii care trebuie sa traga o sageata digitala cat mai aproape de o zona de timp selectata (timestamp), pentru a determina in care lot va fi procesata cererea lor.

ICANN a anulat weekendul acesta competitia Digital Archery, lasand solicitantii in dubiu cu privire la procesul de selectie lot. Motivul principal pentru care a fost suspenda aceasta parte a programului il constituie plangerile care au venit cu privire la sistemul de timestamp care intoarce rezultate neasteptate, din cauza latentei de retea si ca urmare a modului in care sistemul de timestamp raspunde in diferite circumstante, a anuntat ICANN.

Candidatii au avut pana pe 28 iunie sa-si inregistreze un timestamp, si aproximativ 20% au facut deja acest lucru atunci cand sistemul de inregistrare a fost suspendat, a declarat ICANN.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu